ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Armate Canadiene (CAF) au început o anchetă după ce unul dintre membrii lor a luat cuvântul la o manifestație anti-carantinare și anti-vaccin din Toronto și a făcut apel la personalul militar să nu se supună ordinelor de a ajuta la distribuirea vaccinului împotriva noului coronavirus, pe care l-a numit VACCIN-UCIGAȘ, informează the National Post

Îmbrăcat în uniforma forțelor canadiene și înarmat cu un cuțit regulamentar, militarul a fost prezentat de organizatorii manifestației ca Leslie Kenderesi. Bărbatul purta și un ecuson militar cu același nume. Ministerul Apărării Naționale a confirmat că cel care a ținut acel discurs la manifestație este Kenderesi și că se află în serviciul Forțelor Canadiene.
 
În discursul său, militarul face o referire la faptul că a plecat dintr-o țară comunistă în 1974, unde se impuneau lucrurile așa cum se încearcă acum cu acest vaccin. „Dar acela era comunism, socialism. Aici suntem în Canada și eu, ca militar, trebuie să o apăr și de dușmanii din exterior și de dușmanii din interiorul ei”. ActiveNews consideră că Kenderesi este de origine maghiară. 
 

„Nimeni nu știe ce poate face acest vaccin în organismul vostru. Este posibil ca el să aibă efecte în următoarea lună, în următorii 5 sau 10 ani, nimeni nu știe. Cred că este o crimă să acceptăm vaccinul. Companiile farmaceutice care îl produc te pun să semnezi o hârtie prin care, practic, ele sunt exonerate de orice răspundere dacă te îmbolnăvești sau mori. Și numai acest motiv, fără a intra în alte amănunte, este suficient pentru a mă face să mă gândesc de două ori înainte de a accepta acest vaccin. Îi rog pe soldații aflați în serviciu acum, pe șoferii de camioane, pe medici, ingineri, sau orice funcție ați avea: nu îndepliniți acest ordin ilegal de a distribui acest vaccin (…) Există câțiva militari în rezervă care lucrează cu guvernul și care ajută la distribuirea acestor vaccinuri. Îi întreb pe aceștia: d-voastră ați purtat înainte uniforma militară, nu-i așa? Noi am depus un jurământ, la fel ca acești polițiști care vă protejează pe voi, aceasta e datoria lor, însă datoria mea este de a-i proteja pe ei și de a vă proteja pe d-voastră nu doar de amenințări externe, ci și de cele interne. E posibil să-mi atrag multe necazuri pentru că fac asta, dar nu îmi mai pasă”, a spus Kenderesi la manifestație. Mulțimea a primit cu aplauze mărturia acestuia. O filmare a discursului său, tradus în română, a fost primită pe adresa redacției și este reprodusă de ActiveNews mai sus.
 
Dan Le Bouthillier, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale din Canada, a anunțat că s-a început o anchetă în cazul lui Kenderesi, dar că încă nu s-a luat nici o decizie finală. El riscă să fie sancționat sau chiar exclus din serviciu pentru că a pus la îndoială acțiunile superiorilor săi, care lucrează în cârdășie cu guvernul aservit intereselor Big Pharma.

„Ni s-a adus la cunoștință  că, în seara zilei de 5 decembrie, un membru al Cadrului de Instructori Cadeți – o subcomponentă a Rezervei Forțelor Armate Canadiene – a participat la o demonstrație publică din Toronto purtând uniforma CAF,” a spus Le Bouthillier. „Individul a făcut comentarii legate de participarea CAF în Operațiunea Vector. Aceste comentarii nu reflectă viziunea Guvernului Canadei sau politica Forțelor Armate Canadiene.”

Operațiunea Vector este numele dat misiunii de participare a armatei în distribuirea vaccinului împotriva COVID-19. Personalul militar ajută Agenția de Sănătate Publică din Canada la planificarea distribuirii vaccinului. De asemenea, Forțele Canadiene ar putea fi folosite pentru a aduce vaccinuri pe cale aeriană din diferite locuri din Europa și SUA, precum și pentru a ajuta la transportarea lor în comunități izolate din Canada. 

„Investigăm temeinic pentru a ne asigura că se iau măsurile cele mai adecvate”, a adăugat Le Bouthillier.  „Aceste măsuri pot însemna chiar și excluderea (lui - n. red.) din forțele armate”.
 
Organizatorii manifestației anti-carantinare la care a luat parte soldatul au spus că acesta a activat în mai multe unități militare, fiind calificat ca tanchist, artilerist și antrenat pentru lupta corp la corp.

Kenderesi a fost prezentat ca „adevăratul patriot canadian” și ofițer cadet cu 25 de ani de experiență.

Cadrul de Instructori Cadeți (CIC) face parte din Administrația Organizațiilor de Cadeți și Serviciul de Instrucție, o subcomponentă a Forțelor de Rezervă. Responsabilitatea principală a ofițerilor CIC este supravegherea, administrarea și instruirea cadeților.
 
Un alt membru al forțelor de ordine, dar din SUA, a fost dat afară din sistem după un mesaj similar. Puteți vedea istoria lui aici: