ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou proiect de tip Big Brother, care merge pe urmele Certificatului Electronic de Vaccinare, învelit în poleială aurită, exact ca Legea lui Firea, PL-x 145/2023, a trecut azi ca prin brânză la Senat.

Cetățenilor români din străinătate li se vor elibera cărți de identitate electronice cu cip de către statul român, a decis unanimitatea senatorilor azi, în ciuda avertismentelor marilor duhovnici români sau de la Sfântul Munte Athos privind înregimentarea biometrică a populației. S-a înregistrat o singură excepție: senatoarea Diana Șoșoacă, care, deși nu a votat împotrivă, măcar s-a abținut.

Dacă despre extrem de larga majoritate a senatorilor știm că sunt doar ventuze ale nenumăratelor brațe ale caracatiței sistemului clientalar bazat pe corupție, șantaj, oportunism și aservire față de serviciile secrete, de la senatorii AUR, dintre care se remarcă cel puțin unul care știe foarte bine cu ce se mănâncă cardurile cu cip, nu ne așteptam la votarea, în masă, cu Pentru, Pentru, Pentru, de 13 ori, alături de cornutele și lupii de la PSD, PNL, UDMR și USR.

„De la data asigurării infrastructurii tehnice necesare punerii în circulație a cărții electronice de identitate, cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot solicita eliberarea cărții electronice de identitate cu adresa de domiciliu în străinătate oricărui serviciu public comunitar de evidență a persoanelor ori misiunilor diplomatice sau oficiile consulare ale României", prevăd noile alineate adăugate articolului 13 al OUG 97/2005.

Proiectul, chipurile, „răspunde nevoilor cetățenilor români care sunt din ce în ce mai mobili și mai familiarizați cu procedurile informatice”.

Cu poleiala care ascunde bine putregaiul sistemului, la fel ca în cazul PL-x 145/2023, ni se spune fariseic că prin aceste modificări, românii „vor beneficia de eliminarea discriminării existente între cetățenii români cu domiciliul în România și cetățenii cu domiciliul în străinătate, precum și de proceduri facile menite să îi încurajeze să-și declare domiciliul sau reședința pentru ca statul român să aloce resurse bazate pe datele reale cu privire la numărul de cetățeni care locuiesc într-o unitate administrativ-teritorială", după cum se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de un grup de parlamentari PNL și USR.

Propunerea legislativă a plecat spre Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Să vedem dacă acolo se vor trezi reprezentanții Opoziției, care la Senat și-au dat mâna fără jenă cu Puterea și bolșevicii de la USR.

Vedeți și Baza de date cu bolnavii și vaccinații Covid din România va ajunge la Big Farma