ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stânga este hotărâtă să găsească rasism peste tot, chiar și atunci când nu există. Chiar și fonturile pot fi rasiste acum. Cea mai recentă intrare în categoria "totul este rasist" vine de la National Geographic, care sugerează că focurile de artificii sunt rasiste pentru că "persoanele vulnerabile și comunitățile de culoare sunt expuse în mod disproporționat la poluarea aerului de la sărbătorile cu artificii”, apreciază Matt Margolis, pentru PJ Media.

"Nu este niciun secret că focurile de artificii pot provoca o poluare serioasă a aerului", explică Madeleine Stone de la National Geographic. "Dar nu toată lumea este la fel de expusă riscului din cauza particulelor nocive care suflă cerul în timpul spectacolelor noastre de lumini pirotehnice. În California, de exemplu, populațiile vulnerabile sunt mai expuse la poluarea provocată de focurile de artificii pe 4 iulie."

Articolul citează un studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health, care susține că fumul de la focurile de artificii este comparabil cu cel al incendiilor și că "fumul de artificii poate crea un risc suplimentar - deși pe termen scurt - pentru sănătatea comunităților deja împovărate în mod disproporționat de poluarea aerului".
 
Și anume, zonele urbane "cu rate mai mari de astm, cu mai mulți locuitori în vârstă și cu un procent mai mare de copii sub 10 ani". Aceste zone tind, de asemenea, să aibă mai mulți locuitori de culoare și hispanici, notează articolul.