ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările dezvoltate ar trebui să aloce 100 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva "haosului climatic", anunță secretarul general al Națiunilor Unite, potrivit Life Site News.

Secretarul general António Guterres a făcut aceste comentarii marți și a spus că banii vor fi folosiți pentru "acțiunile climatice ale țărilor în curs de dezvoltare".

Fondul face parte din "Agenda sa de accelerare" pentru a pune capăt utilizării petrolului, gazelor și cărbunelui, în ciuda costurilor mai mari și a problemelor legate de așa-numitele surse de "energie regenerabilă".

El a cerut "eliminarea cărbunelui - până în 2030 pentru țările OCDE și până în 2040 pentru restul lumii" și "încetarea subvențiilor pentru combustibilii fosili". Și un preț la carbon".

"Țările dezvoltate trebuie să livreze în sfârșit cele 100 de miliarde de dolari pentru acțiunile climatice ale țărilor în curs de dezvoltare, așa cum au promis", a spus Guterres.

Apoi s-a lăudat pe el însuși și pe alții pentru sprijinul acordat pentru a lua bani de la alți oameni pentru a-i împrăștia în inițiative privind "schimbările climatice". "Haosul climatic doboară noi recorduri, dar nu ne putem permite același vechi record stricat de a căuta țapi ispășitori și de a aștepta ca alții să acționeze primii", a spus Guterres.
 
"Și pentru toți cei care lucrează, mărșăluiesc și susțin o acțiune reală în domeniul climei, vreau să știți: Sunteți de partea bună a istoriei. Eu sunt alături de voi. Nu voi renunța la această luptă a vieții noastre".

Planeta poate fi salvată, potrivit lui Guterres, doar dacă se iau "măsuri drastice", inclusiv "reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră". Acest lucru va contribui la realizarea "justiției climatice".