ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape o sută de piromani responsabili de incendiile devastatoare din Grecia au fost arestați sâmbătă, în ciuda faptului că politicienii au dat inițial vina pe "schimbările climatice", relatează InfoWars.

"Comiteți o crimă împotriva țării", a declarat ministrul Protecției Civile, Vassilis Kikilias, avertizând că piromani au încercat să declanșeze noi incendii în Muntele Parnitha, la nord de Atena.

"Gunoaiele piromanilor provoacă incendii care amenință pădurile, proprietățile și, mai ales, viețile oamenilor", a continuat Kikilias. "Nu veți scăpa nepedepsiți, vă vom găsi și veți fi trași la răspundere".

Incendiile au ucis peste 21 de persoane, au rănit 60 de pompieri și au distrus peste 180.000 de hectare de teren, ceea ce face ca aceste incendii să fie "acum cele mai mari incendii de vegetație cu care UE s-a confruntat vreodată", potrivit lui Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor - care a pus incendiile și pe seama schimbărilor climatice.
 

Politicienii din SUA și din UE s-au grăbit să pună incendiile recente din Hawaii, Italia, Canada și Spania pe seama schimbărilor climatice, înainte chiar de a fi determinate cauzele oficiale.

Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee (D), a insistat că singura modalitate de a opri aceste incendii de vegetație cauzate de "schimbările climatice" este "decarbonizarea economiei".

De asemenea, John Podesta, țarul climatic al lui Joe Biden, a pus incendiile de la Maui pe seama schimbărilor climatice și a susținut că doar "Legea de reducere a inflației" a lui Biden poate preveni alte incendii în viitor.

Presa a fost surprinsă, de asemenea, dând vina pe schimbările climatice pentru incendiile din Grecia, cum ar fi un articol de opinie din The Guardian intitulat "Chiar și în orașele grecești rase de incendii, oamenii nu dau vina pe criza climatică. Acest lucru trebuie să se schimbe".

Bineînțeles, faptul că zeci de piromani au provocat incendiile din Grecia nu îi va opri pe acești agenți politici să își promoveze agenda privind schimbările climatice, dând vina pe orice dezastru natural pe care îl pot pe schimbările climatice, de la uragane la secete.