ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, sustine că nu se ia în calcul in acest moment intrarea Bucureștiului în carantină, deși, spune el, există specialiști care consideră că "ar trebui să ne închidem două luni". Ministrul Sănătății susține și că cea mai înțeleaptă variantă e ca toată lumea să respecte normele de protecție."Se merge strict pe acele măsuri locale, dar și măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii.

„În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creștere exponențială a numărului de cazuri se vor lua și alte decizii. Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului (...) Să ne închidem o lună? Sunt specialiști care spun că ar trebui să ne închidem două luni. Din punctul meu de vedere, ar trebui să respectăm niște restricții pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii și să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă și să ne gândim la un corp medical care sunt aceiași de la începutul acestei pandemii și merg în continuare. Suntem împreună, suntem acolo și sper că cei care furnizează aceste cazuri care înainte de ajunge în spital nu cred în aceste cazuri, să își reașeze un pic atitudinea cât și discursul (...) În acest moment, suntem pe o creștere progresivă” spus ministrul Nelu Tătaru.
 
"Nu știu dacă România își mai permite sau dacă ne mai permitem fiecare dintre noi așa ceva. Cred că nimeni nu își mai permite un nou lockdown. Nu ne mai permitem un nou lockdown, după cum nu ne mai permitem să nu respectăm regulile. Avem niște spitale care lucrează cu același personal de șapte luni de zile. Haideți să ne gândim la fiecare dintre ei”, a spus Tătaru.
 
Același Ministru al Sănătății a declarat senin că pandemia este mai importantă decât pelerinajele, la două săptămâni după ce alegerile locale fuseseră mai importante decât pandemia pentru clasa politică. De asemenea, el a spus că „mesajele noastre au fost destul de clare inclusiv în discuțiile pe care le-am avut cu Patriarhia sau Mitropolia”, deși Mitropolia Moldovei și Patriarhia Română au deplâns explicit faptul că autoritățile laice nu le-au consultat pe cele bisericești, neavând dreptul să se amestece în treburile interne ale cultelor. 

„Să se gândească că avem o sărbătoare religioasă într-un context pandemic. Tot ceea ce a însemnat acest an a însemnat un an diferit față de ceilalți ani atât ca sărbători pascale, ca Rusalii, vacanțe, început de an, ca școală în general. Haideți să gândim că trebuie să adaptăm acest pelerinaj la pandemie și nu pandemia la pelerinaj”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ludovic Orban afirma cu o zi în urmă că s-ar putea ajunge la carantinarea anumitor zone din București doar dacă rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori. Dacă se va ajunge în această situație, toate școlile din București trec în scenariul roșu și se va învăța exclusiv online, a mai spus Orban