ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 19 martie 2023, preotul Costică Ciochină, slujitor la biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galați, a trecut la cele veșnice la vârsta de 64 de ani, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Părintele Costică a văzut lumina zilei la data de 24 ianuarie 1959 în localitatea Gănești, județul Galați, în casa bunilor creștini Ion și Maria Ciochină.

După finalizarea studiilor la Școala Generală din localitatea natală, a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox ”Chesarie Păunescu" din Buzău și pe cele ale Facultății de Teologie "Justinian Patriarhul” din București.

A fost căsătorit cu doamna preoteasă Nela, trecută la cele veșnice la data de 28 martie 2002. Dumnezeu a binecuvântat familia părintelui Costică cu doua fete, Daciana în vârstă de 40 de ani și Romana, de 39 de ani.

La data de 4 martie 1982, prin mâinile Episcopului Vicar Epifanie Tomitanul, a primit harul preoției pe seama bisericii cu hramul "Buna Vestire" din localitatea Băneasa, județul Galați.

De la data de 15 decembrie 1997, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian îi încredințează, prin transfer, postul de preot slujitor la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva" din cartierul gălățean Micro 20, unde desfășoară o frumoasă activitate pastorală, până la momentul mutării lui la cele veșnice.

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de Părintele Arhiepiscop Casian, miercuri, 22 martie 2023, la biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galați, mai informează sursa citată.

Milostivul Dumnezeu să odihnească sufletul slujitorului Său, împreună cu drepții, în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi!

Sâmbătă, 11 martie 2023, preotul Gelu Bădărău, slujitor la biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Diecheni, județul Galați, a trecut la cele veșnice la vârsta de 50 de ani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews