ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul Neagu Djuvara afirmă, într-un interviu, că ar prefera ca  viitorul președinte al Americii să fie republicanul Donald Trump.
 
Pentru că, apreciază istoricul, Trump nu ar avea nicio reținere să ”dea cu pumnul în Rusia”.

”Avem de ales în Statele Unite acum între un mormon (Donald Trump — n.r.) și Hillary Clinton. Într-un sens, e bună și Hillary Clinton, fiindcă are experiența politică de atâția zeci de ani ai lui bărbat-său. Dar, mi-ar plăcea să vină mormonul, fiindcă ar da cu pumnul în Rusia fără niciun fel de jenă, ca să zic așa. Ar fi mult mai brutal”, a afirmat Djuvara pentru Agerpres.

Donald Trump aspiră să fie candidatul republican în alegerile prezidențiale din SUA și a câștigat deja în alegerile primare din mai multe state. Acesta a suprins prin mai multe afirmații. De exemplu, în cadrul unei dezbateri, el a susținut că, dacă va ajunge președinte, va construi un gard la granița cu Mexicul pentru a-i împiedica pe imigranți să mai ajungă pe teritoriul american și că ar pune chiar autoritățile acestui stat să achite costurile. Într-o altă dezbatere, Trump a susținut că musulmanilor nu ar trebui să li se mai dea voie să ajungă în Statele Unite.

.