Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seara, că, în ceea ce privește situația COVID-19, suntem „într-un platou dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val”, informează Agerpres.

„Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dințat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoașă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauțiile pe care trebuie să le asumăm și să le respectăm toți. Am avut un 1 septembrie cu reluarea activității în restaurante, cu reluarea activităților în teatre și cinematografe, cu reîntoarcerea populației din concedii și aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea școlilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt niște reluări de activități pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme", a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că situația va putea fi gestionată în măsura în care se vor respecta regulile.

„În măsura în care se vor respecta, vom putea să gestionăm o creștere relativ mică a numărului de cazuri, rămânând în același platou. În condițiile în care nu le respectăm, putem transforma acest platou într-o pantă ascendentă", a spus Tătaru.

Întrebat dacă are emoții legate de începerea școlii, acesta a declarat că are precauții.

”Am precauții, ceea ce ar trebui să avem toți dintre noi. Precauții care să trebuie să meargă la un efort comun, la un parteneriat atât noi, ca și Minister al Sănătății, guvern, precum și părinți, copii, profesori", a mai afirmat Nelu Tătaru