ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge la noi în țară, informează Antena3.

Nelu Tătaru a vorbit despre strategia de vaccinare anti COVID în România, după ce Iohannis anunța, marți, că România va primi peste 10 milioane de doze de VACCINE în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc.

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă strategia inclus Armata, Tătaru a spus: „Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.
 
„Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că "vaccinele" folosite au cel mai înalt nivel de siguranță și eficiență și respectă reglementările", a spus marți seara Klaus Iohannis.