ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcție de stabilizare a evoluției epidemiei de coronavirus, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a se ajunge pe o pantă descendentă, informează Agerpres

„Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinți de fierăstrău. Vedeți - 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea și un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem și săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm și noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul a atenționat asupra faptului că reducerea numărului infectărilor depinde în mare măsură de respectarea regulilor sanitare de către cetățeni.

„Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca și dotare, dar nu vă lăsați în baza spitalelor, aș prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă vor fi redeschise interioarele restaurantelor după protestul lucrătorilor din industria HoReCa, Nelu Tătaru a spus că acestea ar putea să-și reia activitatea, cu respectarea unor rigori specifice, dacă timp de două săptămâni va scădea numărul infectărilor cu coronavirus.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă și să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puțin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a mai precizat ministrul Sănătății.