ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că, dacă noile cazuri de infectare cu coronavirus nu vor scădea pe teritoriul țării noastre, starea de urgență ar putea fi prelungită și după data de 15 mai.„În perspectiva datei de 15 mai sunt vești încurajatoare, dar suntem pe panta ascendentă. Ne trebuie 7-10 zile, până în două săptămâni, să vedem dacă avem un număr de creștere, iar apoi alte două săptămâni să vedem că scădem.

„Există riscul prelungirii stării de urgență, dar sper să menținem distanțarea socială. Recomand ca de 1 mai să se respecte regulile de izolare voluntară.”, a spus Nelu Tătaru, la România TV.

Tătaru a mai spus că relaxarea se va produce limitat și în anumite regiuni.
„Luăm măsuri de relaxare acolo unde se va putea. Totul depinde de noi, de populație, în următoarea perioadă. Există aceste pârghii și, țin să menționez, că facem totul pentru siguranța poporului român”, a mai spus Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au dat asigurări că starea actuală de urgență va fi ridicată de la mijlocul lunii viitoare.