ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății a anunțat că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza coronavirusului vor rămâne în grija rudelor până la gradul patru.
 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți, la Parlament, la ieșirea de la discuțiile din Senat pe Legea Carantinei, că pacienții COVID-19 vor fi evaluați în primele 48 de ore, iar cei asimptomatici, după maximum 48 de ore, pot merge în izolare la domiciliu până la 14 zile. el a spus că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru.

Ministrul a transmis că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus nu vor rămâne în grija Statului, ci a rudelor de până la gradul patru.
„În legătură cu discuțiile din spațiul public privind situația copiilor celor depistați cu COVID-19 și internați, ministrul Sănătății a precizat că "nu vor fi luați, copiii rămân în custodia familiei până la gradul patru", a spus Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul a transmis că pacienții COVID-19 vor fi evaluați în primele 48 de ore, iar cei asimptomatici, după maximum 48 de ore, pot merge în izolare la domiciliu până la 14 zile.Ministrul Sănătății a anunțat că românii din străinătate care vin din zonele roșii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendați. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieșirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

„Românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta. Cine nu stă în carantină, va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.

Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României", a declarat Nelu Tătaru.
 
Pe 25 iunie, Curtea Constituțională a României, la sesizarea Avocatului Poporului, a decis că instituirea carantinării persoanelor prin ordin al ministrului Sănătății e neconstituțională, iar starea de alertă poate fi prelungită de Guvern fără încuviințarea Parlamentului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews