ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După scandalul privind internarea cu forța a asimptomaticilor, autoritățile au ajuns la concluzia că aceștia trebuie tratați acasă. Motiv pentru care Guvernul a anunțat, prin vocea lui Nelu Tătaru, că va adopta joi o ordonanță de urgență care va permite ca pacienții cu COVID-19 fără comorbidități și asimptomatici să fie tratați acasă, sub supravegherea medicilor de familie, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. El spune că pacienții vor fi "urmăriți de către organele în drept", astfel încât să nu plece și să împrăștie boala.

Întrebat miercuri, la Cluj, ce se va întâmpla cu persoanele asimptomatice care nu vor mai fi internate în spital și care nici nu vor respecta regulile, Nelu Tătaru a răspuns: "Mâine avem în ședința de Guvern o ordonanță de urgență de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii și simptomaticii fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu și a-și putea face tratamentul, dar și pentru a-i proteja pe ceilalți”.

El a mai spus că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce privește incidența COVID-19 și că fiecare comitet județean pentru situații de urgență ia măsurile în funcție de rata îmbolnăvirilor la nivel local.
 
Zilele trecute, ministrul Sănătății spunea că vrea să îi implice oficial pe medicii de familie în tratarea celor cu SARS-COV-2.

Astfel, doctorii ar trebui să îi monitorizeze pe cei care au virusul, dar sunt asimptomatici. Aceștia nu ar mai ajunge în unitățile sanitare pentru analize atunci când află că sunt pozitivi. Pot face însă programări pentru investigațiile paraclinice.

Bolnavii care au simptome, dar nu suferă de alte afecțiuni vor merge la spital și după ce li se fac analizele se întorc acasă. Tot medicii de familie îi vor urmări și pe ei.