ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut miercuri într-o emisiune la TVR1 că, deși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată de coronavirus, totuși acești bolnavi au fost înregistrați ca decese „la care a existat și infecția Covid”.

Întrebat de realizatoarea emisiunii Tema Zilei de ce unele persoane care sufereau de boli grave, aflate într-un stadiu terminal, au fost incluse în bilanțul deceselor de Covid-19, ministrul Sănătății a spus că „recomandarea a fost nu neapărat ca toate decesele să fie raportate din cauza infecției Covid”, ci ca „deces la care a existat și infecția Covid”, pentru a putea prezenta toată cazuistica unde s-a manifestat și infectarea cu Covid-19. 

„Toate decesele, și recomandarea a fost nu neapărat ca toate decesele să fie raportate din cauza infecției Covid; deces la care a existat și infecția Covid. Gândiți-vă că sunt foarte multe persoane dintre cele decedate care aveau comorbidități. O infecție cu Covid a grăbit, poate, decesul, în contextul unei boli cronice. Sunt puține care au făcut o insuficiență multiplă de organ după o pneumonie cu infecția cu Covid și care au cauza directă infecția Covid. Majoritatea sunt cele care au avut identificată și infectarea cu Covid în contextul unor boli cronice. Nu știm când putea surveni decesul în acele boli cronice, dar a survenit într-un moment când avea și co-infecția, să-i spunem, cu Covid-19. A fost indicația și intenția de a prezenta toată cazuistica care este infectată Covid. Aceste decesuri sunt la pacienți care au avut comorbidități sau nu, dar au avut o infecție Covid”, a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, miercuri la TVR1.  
 
O declarație similară a făcut ministrul Sănătății și la B1 TV, unde a spus pe 8 mai că în România se raportează toate decesele pacienților infectați cu coronavirus, indiferent dacă virusul a cauzat sau nu moartea acestora, raportarea fiind făcută conform deciziilor luate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel, Nelu Tătaru a recunoscut că bilanțul deceselor se bazează, de fapt, pe raportarea tuturor persoanelor decedate care au fost infectate cu coronavirus, deși în unele cazuri decesul nu a fost provocat de Covid-19.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews