ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:35 Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după ce fostul ministru, Victor Costache, a demisionat, în plină pandemie de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache și a semnat numirea noului ministru.

„Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat numirea noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște situația și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că noul ministru își va prelua mandatul în cursul zilei de joi.Medic chirurg și fost manager al Spitalului din Huși, Nelu Tătaru a intrat în politică la începutul anilor 2010.

S-a remarcat în spațiul public din poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, acolo unde a fost numit în decembrie 2019. A comunicat, alături de președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, și de secretarul de stat Raed Arafat, informații legat de coronavirus, încă de la primele cazuri apărute în China.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru este medic chirurg. A lucrat în această calitate la Spitalul Municipal Huși, în perioada 2006-2012. El a fost director general la Spitalul Municipal Huși, între 2007 și 2009 și, ulterior, din 2009 până în 2010 a fost manager la Spitalul Municipal Huși.

Cariera politică a început odată cu înscrierea în Partidul Național Liberal. Întâi a fost consilier local al orașului Huși, în 2012, iar mai apoi a condus chiar filiala PNL Huși, între anii 2011-2012. Din 2017, este șeful organizației PNL Vaslui.


Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Senatului României, Tătaru a fost ales parlamentar PNL în Circumscripția electorală nr. 39 Vaslui, colegiul 3, în legislatura 2012-2016. A făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. A fost membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, președinte al Comisiei pentru regulament (de la 7 septembrie 2015).

În plus, conform aceleiași surse, Tătaru a făcut parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen (de la 18 iulie 2013), dar și din Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (de la 25 februarie 2013)

În mandatul său de senator a avut 68 de inițiative legislative, 75 de declarații politice în cadrul Parlamentului României, 91 de luări de cuvânt și nouă moțiuni.
 
Nelu Tătaru s-a născut la 30 septembrie 1972, la Vaslui și a absolvit Facultarea de Medicină Generală de la UMF Iași, în anul 1998.

ACTUALIZARE 10:45 Premierul Ludovic Orban a confirmat, joi, demisia ministrului Sănătății, Victor Costache. Premierul îl va propune la șefia ministerului pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Am luat act de aceasta demisie, ii voi transmite demisia presedintelui Klaus Iohannis. Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a facut parte din Guvern, am facut echipa. Regret demisia dlui ministru. Pe de alta parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o. Îl voi propune pentru funcția de ministru pe dl secretar de stat Nelu Tătaru”, a declarat Orban.
 
Știrea inițială

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat din funcție, au precizat joi, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, miercuri, că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testați pentru coronavirus toți cetățenii din București, cu echipe mobile de testare, care vor merge din ușă în ușă. 

 
Potrivit datelor anunțate miercuri, la ora 13.00, numărul total al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 906.

La ATI, erau internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Au fost înregistrate 17 decese, iar 86 de oameni au fost vindecați. 

 

Știre în curs de actualizare