ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății a declarat, marți, că starea de alertă ar trebui prelungită, de la 15 august, cu încă 30 de zile. Nelu Tătaru a explicat că această decizie este luată de premierul Ludovic Orban, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cât despre deschiderea restaurantelor, ministrul Sănătății a afirmat că trebuie urmărită evoluția cazurilor de infectări cu noul coronavirus pentru a putea fi luată o astfel de decizie.
 
„În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile", a afirmat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Ministrul Sănătății a explicat că la nivelul Comitetelor județene de urgență sunt realizate analize pentru a determina modul în care s-a transmis noul coronavirus.

„Pentru orice localitate cu transmitere accentuată, cu imposibilitatea de a gestiona altfel, se va recurge la carantină", a menționat Tătaru. 

Ministrul Sănătății a afirmat că a fost înregistrată o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Galați, Brașov, București, Ilfov și Iași.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews