ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății a declarat, marți, că starea de alertă ar trebui prelungită, de la 15 august, cu încă 30 de zile. Nelu Tătaru a explicat că această decizie este luată de premierul Ludovic Orban, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cât despre deschiderea restaurantelor, ministrul Sănătății a afirmat că trebuie urmărită evoluția cazurilor de infectări cu noul coronavirus pentru a putea fi luată o astfel de decizie.
 
„În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile", a afirmat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Ministrul Sănătății a explicat că la nivelul Comitetelor județene de urgență sunt realizate analize pentru a determina modul în care s-a transmis noul coronavirus.

„Pentru orice localitate cu transmitere accentuată, cu imposibilitatea de a gestiona altfel, se va recurge la carantină", a menționat Tătaru. 

Ministrul Sănătății a afirmat că a fost înregistrată o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Galați, Brașov, București, Ilfov și Iași.