ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Olaf Scholz a sosit vineri în China împreună cu o echipă de directori executivi de top, pentru a transmite un mesaj clar: afacerile cu cea de-a doua cea mai mare economie a lumii trebuie să continue, relatează CNN.

Scholz s-a întâlnit cu liderul chinez Xi Jinping la Marea Sală a Poporului din Beijing după ce a aterizat în capitală vineri dimineață și a fost primit de premierul Li Keqiang după-amiază.

Alături de Scholz în această vizită fulminantă de o zi se află o delegație formată din 12 titani ai industriei germane, inclusiv directorii executivi ai Volkswagen (VLKAF), Deutsche Bank (DB), Siemens (SIEGY) și gigantul chimic BASF (BASFY).

În timpul întâlnirii de vineri dimineață dintre cei doi lideri, Xi a cerut Germaniei  să colaboreze pe fondul unei situații internaționale "complexe și volatile" și a declarat că vizita va "spori înțelegerea și încrederea reciprocă, va aprofunda cooperarea pragmatică în diverse domenii și va planifica următoarea fază a relațiilor China - Germania.”

Vizita lui Scholz - prima vizită a unui lider G7 în China în aproximativ trei ani - are loc în timp ce Germania se îndreaptă spre recesiune. Dar a stârnit îngrijorarea că interesele economice ale celei mai mari economii europene sunt încă prea strâns legate de cele ale Beijingului.

Pe fondul conflictului din Ucraina, Germania a fost forțată să renunțe la dependența sa îndelungată de energia rusă, fapt care motivează prezența lui Scholz la Beijing.
 
German Chancellor Olaf Scholz arrives at Beijing Capital International Airport on November 4, 2022.