ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În paralel cu desanturile polițiștilor, jandarmilor și inspectorilor DSP în biserici, pentru a verifica lăcașurile de cult și a-i amenda pe nepurtătorii de mască, liberalii intră și ei în biserici. Dar pentru a-și face campanie electorală sub forma împărțirii de ajutoare pentru nevoiași.  Asta după ce au închis bisericile fără să clipească, au interzis pelerinajele și alte procesiuni religioase și s-au luat la trântă, prin liderii lor, cu Biserica Ortodoxă a României, girând măsurile dictatoriale împotriva credincioșilor.

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, aflată în campanie, a împărțit ajutoare într-o biserică din Sibiu, imaginile fiind postate chiar de vicele liberal.
 
 
„Puterea comunităților mici de a nu lăsa pe nimeni în urmă, hotărârea de a întinde suficient de multe mâini în ajutorul celor care au nevoie sunt esențiale în vremuri în care capacitățile statului și ale autorităților locale sunt afectate de realități nemaiîntâlnite în ultima sută de ani. În acest tablou, exercițiul continuu al faptelor bune este cel mai bun exemplu, dar și cel mai răsunător apel la implicare”, a scris Turcan, cea care, zilelel trecute, îndemna  românii să-și toarne vecinii dacă dau petreceri.

Vicele liberal nu a avut nicio tresărire în momentul în care bisericile au pus lacăt pe porți de Paști, nici când pelerinajul de la Sfânta Parascheva a fost restricționat și păzit de jandarmi ca-n vreme de război.