ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialitățile analizează o petrecere a poliției organizată într-o secție din vestul orașului Sydney în luna iulie, în timp ce orașul se afla sub izolare strictă, pentru a stabili dacă au fost încălcate ordinele de sănătate publică, transmite Daily Mail. 

Mai mult de o duzină de angajați de la Mount Druitt Police Area Command s-au adunat într-o sală comună decorată luminos pentru a împărți platouri de mâncare la bufet.

Imagini de la evenimentul postat online arată personalul în jurul unei mese de petrecere de la secția, situată într-una dintre cele 12 zone afectate de Covid, în timp ce sărbătoreau ziua „Wear It Purple” pentru a susține comunitatea LGBT.

La mulți ani de Wear it Purple Day. Urmează-ți curcubeul și începe conversația', se arată într-o postare pe Facebook a celor de la Mt Druitt PAC.

Deși serviciile de urgență sunt exceptate de la regula de interzicere a adunărilor, scutirea a fost concepută pentru ca acestea să își poată desfășura activitatea.

Cu toate acestea, funcțiile de birou sunt descurajate în conformitate cu ordinele de sănătate publică, iar șeful de sănătate al statului a declarat în repetate rânduri că lucrătorii de birou nu ar trebui să se adune în sălile de prânz sau de ceai. 

'Este important ca toate locurile de muncă să ia în considerare planurile lor de siguranță Covid', a declarat luni Dr. Kerry Chant.

'Asigurați-vă că purtați măști, că aveți o densitate de patru metri între voi și asigurați-vă că nu participați când aveți simptome'. 

Postarea a fost eliminată la scurt timp după ce a fost distribuită. 

Poliția din Sydney a declarat că analizează evenimentul pentru a se asigura că angajații au respectat restricțiile Covid.