ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steakholder Foods, un startup din Israel, a creat o bucată de doradă imprimată 3D – „o piatră de hotar majoră în industria alimentară”, spune CEO-ul companiei, Arik Kaufman, potrivit Vima Orthodoxias.

Compania a colaborat cu Umami Meats, cunoscuta companie de carne sintetică cu sediul în Singapore, pentru a crea fileul.

„În această primă încercare, am introdus un produs de laborator care se curăță, gustă și se topește în gură exact așa cum ar trebui peștele”, spune Mihir Pershad, co-fondator și CEO al Umami Meats.
 
(Mai jos, prim ministrul israelian, Netanyahu, încearcă carnea la imprimantă) 
 
 
Fructele de mare și carnea cultivate în laborator, spun creatorii lor, sunt proteine ​​reale cultivate într-un laborator folosind celule stem.

Această industrie în curs de dezvoltare își propune să obțină un gust similar cu carnea convențională, fără costuri pentru animale și mediu.

Înainte de tipărirea 3d, consumatorul are posibilitatea de a alege procentul de grăsime pe care îl dorește în carnea sa. Kaufman subliniază că fripturile imprimate acum nu au același gust și textură ca cele reale, dar este încrezător că problema va fi rezolvată în următorul deceniu.

Industria cărnii și fructelor de mare cultivate în laborator este relativ nou venită pe scena mai largă a proteinelor alternative, care include companii mai cunoscute de carne pe bază de plante, cum ar fi Beyond Meat și Impossible Foods.

Începută în 2006 ca cercetare NASA, producția de carne sintetică a explodat în ultimul deceniu, cu peste 150 de companii din întreaga lume concentrându-se pe toate tipurile de carne de laborator.

Recent, în SUA, Food and Drug Administration (FDA) a anunțat că carnea de pui crescută în laborator de la Good Meat este sigură pentru consum. Dar adevărul este că nici ei nu știu, totul se va vedea pe parcurs...