ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi din România. La cei 82 de ani nu a renunțat la medicină, mergând în fiecare zi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală pentru a salva vieți. Leon Dănăilă, care a impresionat o țară intreagă când a decis să își vândă casa pentru a putea scoate de sub tipar o carte, a devenit acum personajul central al unui reportaj difuzat de BBC. 

Postul public de televiziune din Marea Britanie a trimis o echipă în România, care a vorbit cu Leon Dănăilă. Cunoscutul neurochirurg român muncește la cei 82 de ani ai săi și pentru că „mulți medici tineri au plecat să lucreze în Anglia”.

Povestea medicului de 82 de ani este prezentată în paralel cu cea a unui tânăr medic care a decis să profeseze în Marea Britanie, pentru că, spune aceasta, aici nu are grija banilor pe care o are în România.
 
 „Nu am o mare avere. Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”, le-a spus acesta jurnaliștilor britanici.
 
Două sisteme: unul bogat, altul sărac, comentează jurnaliștii de la BBC  despre cazul medicului din Marea Britanie și cel din România. Autorii reportajului au surprins momentul în care doctorul Dănăilă intră în sala de operație pentru a opera o tumoare pe creier. ”Dacă medicul este sănătos, este bine să lucreze la o vâstă înaintată. Nu port ochelari, iar mâinile nu îmi tremură”, le-a spus, cu umor, cunoscutul medic român. 
 
Deși câștigă extrem de puțin, el este unul dintre medicii care nu s-ar putea pensiona, chiar dacă ar vrea, comentează ziariștii englezi. ”Nu știu când o să mă opresc. Da, poate dacă mă voi îmbolnăvi, mă voi retrage. Chirurgia nu este o glumă. De ea depind viețile oamenilor”, a continuat doctorul Leon Dănăilă.

 În ciuda faptului că are aproape 55 de ani de neurochirurgie în spate, Leon Dănăilă se declară cel mai sărac medic din lume. Pe ușa cabinetului său există un afiș care anunță că toate consultațiile sunt gratuite, iar pentru a publica o carte a vrut să-și vândă casa.