ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce pretendenții la victoria campionatului cad pe capete la Melbourne,  marșul lui Novak Djokovic spre al 22-lea tilu de Grand Slam are un aer inevitabil, cu americanul Tommy Paul, semifinalist în premieră, următorul în vizorul super sârbului, vineri, scrie agenția de presă Reuters. 

Djokovic, al patrulea favorit, în obținerea celui de-al 10-lea titlu la Australian Open, un record, a fost într-o formă dominantă la revenirea sa în țară, la un an după ce a fost deportat în ajunul turneului de anul trecut pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Cea mai mare amenințare la adresa campaniei sale de până acum a fost o accidentare la tendon, pe care a suferit-o în drumul spre câștigarea titlului de pregătire de la Adelaide.

După ce a egalat seria de 26 de meciuri câștigate de Andre Agassi la Australian Open pentru a ajunge în a 44-a semifinală de Grand Slam și a se afla la două în spatele lui Roger Federer, de 20 de ori campion de turnee majore, în topul tuturor timpurilor, Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a declarat că încă se îmbunătățește.

„Mă simt bine pe teren, din ce în ce mai bine pe măsură ce turneul avansează", a declarat Djokovic. „Am fost în această situație de atâtea ori în viața mea, în cariera mea, nu am pierdut niciodată o semifinală la Australian Open. Să sperăm că acest lucru va rămâne la fel".
 
Ieri, Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) a trecut fără emoții de rusul Andrey Rublev (25 de ani), scor 6-1, 6-2, 6-4.