ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 3 septembrie 2021, pe canalul de YouTube Omiliile Mitropolitului de Morfou a fost publicată o filmare cu o predică a Mitropolitului cipriot Neophit, despre care se spune că a fost făcută pe 1 septembrie. Primită de redacția ActiveNews cu traducere în limba română, o prezentăm aici însoțită de transcrierea realizată de site-ul de specialitate Cuvântul Ortodox. VIDEO:

"Din februarie 2020 v-am spus că de acum încolo vom trăi într-o stare de frică.

Maica (Bătrâna) Galaktia (care s-a odihnit în Domnul în mai 2021), ea însăși mi-a spus în 2016, la telefon, când încă era în putere, următorul lucru, întrebând eu:

„Maică, oamenilor le place să-mi asculte omiliile, despre ce să le vorbesc?”.

Ascultați ce mi-a răspuns! Ascultați ce mi-a răspuns o femeie sfântă!

„Despre cele murdare!”.

Ați auzit ce mi-a spus?

„Despre cele murdare ar trebui să spui. Cele care vor aduce bolile, „vaccinul” și războiul”.

„Cele murdare? Cele murdare?”… am întrebat.

„Uite, fiule, uite, Episcopul meu… Dumnezeu ți-a dat curaj și îndrăzneală să vorbești când ceilalți, din diferite motive, nu îndrăznesc să vorbească privind anumite chestiuni. Tu trebuie să vorbești despre avorturi, despre păcatele cărnii, care sunt contra firii și care nu privesc doar trupul, ci și dorințele sufletului.

Trupul și sufletul merg împreună. „Pentru păcatele mele cele multe mi se îmbolnăvește trupul și slăbește sufletul meu” (Paraclisul Maicii Domnului). Cele două nu sunt despărțite, omul este ansamblul lor: suflet și trup, trup și suflet. Și au împreună pe Duhul Sfânt, când e vorba de persoane neprihănite, care luptă lupta cea bună. Așa că: „să vorbești despre avorturi, despre păcatele trupești care sunt contra firii și care apar atât în interiorul, cât și în afara căsătoriei, la atât de mulți oameni!

Lumea întreagă a devenit murdară, plină de vrăjitorie, de satanism, de blasfemii. În special din cauza acestor trei mari păcate Hristos va retrage pentru un anumit timp mila Sa din lume și va aplica dreptatea”.

Ați auzit?

„Aceasta este un lucru îngrozitor!”, am spus.

„Da, este! Și lumea va avea nevoie de sprijinul tău în aceste vremuri. Pentru că le va fi îngrozitor de frică de lucrurile ce se vor întâmpla”, a spus ea. 

Sfântul Paisie Aghioritul ne spunea că „lucrurile de care veți auzi și pe care le veți vedea, încetul cu încetul, vor fi atât de multe, încât vă vor copleși”. El recomanda „să oprim televizorul imediat!”.

Sfântul Episcop al Florinei, Augustin Kandiotis, ne-a spus că „va veni din Răsărit o boală care îi va umili pe medici. Un „aspirator”, care „va lua” foarte, foarte mulți oameni!”.

La fel, Părintele Sava Achilleos spunea… – păcat că nu am icoana aceea mică pe care v-am dat-o, cu notița pe spate – spunea: „Tronul lui antiHrist va fi luat prin „sănătate”!” 

Tronul lui Antihrist va fi luat prin… [Bravo, Elenița! Mulțumesc! (a găsit și a înmânat icoana)] „Antihristul va lua... – spune Sfântul Părinte Sava, iar noi îi ascultăm pe Sfinții care au primit Harul lui Dumnezeu, orice spun ei! Așa am fost învătați de Sfântul Porfirie, de Sfântul Iakov Tsalikis și de Sfântul Paisie:

„Ascultă de sfinți, fiule. Episcopii pot greși, patriarhii pot greși, sinoadele pot greși, dar acolo unde Sfintii sunt de acord, nu există nicio greșeală”.

Aceasta se numește „acordul [conglăsuirea] Părinților”.

Deci așa, un Părinte purtător de Dumnezeu, Părintele Sava Achilleos, care a adormit în 2016, spune: – Dar când a spus toate acestea lucruri? În 2007! –

„Antihristul va ocupa „scaunul (poziția) sănătații”. Va veni o gripă. Va semnăna ca o gripă. O boală fabricată. Se recomandă evitarea oricărui tip de „vaccin”. Cei care nu vor fi „vaccinați” vor fi izolați!”.

O doamnă de aici îmi spune: „suntem izolați, Episcopul meu!”.

Toate acestea sunt frică, frică și iar frică! Și după frică vine teroarea! Și după teroare, care o fi planul lor? Și prin „lor” mă refer la oamenii Noii Ordini Mondiale. Planul lor este ca cei „vaccinați” să se lupte cu cei „nevaccinați”.

La început în interiorul familiei, apoi în interiorul satului, al parohiei, în interiorul mănăstirilor. Chiar și această situație din urmă se întâmplă deja acum!

Dezbinarea și frica care se răspândesc acum prin lume arată clar că toate aceste lucruri sunt fabricate, că în spatele lor se ascunde duhul cel rău!

Duhul cel rău, nu Duhul Sfânt! Duhul Sfânt cheamă întotdeauna la unitate. Este un Duh al păcii. Chiar și în timpul bolilor, calamităților, încercărilor, Duhul Sfânt este Duh al Păcii!

Deci, să spun acum câteva cuvinte, deoarece oamenii o cer.

Unii oameni gândeau că dacă Mitropolitul din Morphou s-a îmbolnăvit, gata, „suntem terminați!”. Ca și cum aș fi Superman. Sunt și eu doar un om, cu propriile mele boli, cu propriile mele păcate.

Și un păcat pe care îl simțeam că mă apasă, și despre care i-am vorbit Maicii Domnului, știți care este?

Avorturile, păcatele trupești împotriva firii, vrăjitoria nu sunt singurele păcate care există. Am observat în mine aroganță (trufie). Mi-a trecut prin minte o idee cum că aș fi cineva, cum că aș avea o poziție înaltă!

Și când mi-am dat seama de asta, mi-a fost frică, m-a prins frica. Așa că am spus:

„Preasfântă Măicuță, smeritul meu Domn, smerește-mă! Smereste-mă!”

Fără smerenie nu voi putea spune nici măcar un „Doamne miluiește!”. Și s-au îngrijit de asta! M-au canonisit… cum se cuvine.

Iar despre cele ce se vor întâmpla în viitor… Cine știe, de acum înainte, ce fel de duh va domina lumea? Ce fel de duh va stăpâni lumea? Vor veni frica, teroarea, panica… haosul, poate…

Putem noi ști care duh va „jubila” de acum înainte? El deja „jubilează”, dar va veni o „sărbătoare” și mai mare pentru el, de acum. Va prinde mare putere!

Dar creștinii trebuie să fie „găsiți” înarmați! Înarmați cu cea mai puternică armă: cu Sfânta Împărtășanie! Sfânta Împărtășanie este cea care alungă duhurile rele și frica!

Creștinii trebuie să învețe cum să se roage unii pentru alții. Cei nevaccinați pentru cei vaccinați și invers!

Ați înțeles ce am spus? Aveți un metanier, cei care nu ați primit „vaccinul”?

Spuneți zilnic: „Doamne, Iisuse Hristoase, ai milă și de slujitorii Tăi care au primit „vaccinul”!

Iar cei care au primit „vaccinul” să repete același lucru pentru noi, care nu am primit „vaccinul”: „Doamne, Iisuse Hristoase, protejează-i pe slujitorii Tăi, pe cei care nu au primit „vaccinul”.

Cât de frumos, nu-i așa?! Astfel, bunăvoința noastră va fi cea care va atrage Harul Duhului Sfânt și al lui Iisus Hristos, și al Tatălui nostru cel Ceresc!”