ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația este fără precedent în Ungaria, unde accesul este permis în restaurante, săli de sport și biserici doar pentru cei vaccinați. Firmele nu au voie să permită accesul persoanelor nevaccinate. În caz contrar, entitățile vor avea de plătit amenzi ce pot ajunge până la 8350 de euro, relatează Ziarul Național.

În ultimele zile s-au dat zeci de amenzi proprietarilor de pensiuni sau hoteluri din pricina celor nevaccinați, pe care guvernul maghiar îi consideră "cetățeni de mână a doua", după cum apreciază Nicholas Cezar, de la Național.ro  Unul dintre liderii HoReCa(MSZESZ,în Ungaria) a declarat că „Este ridicol să le cer turiștilor pașaportul de imunitate, când 90% dintre angajati HoReCa nu sunt vaccinați”. „AM FOST PĂCĂLIȚI. NI S-A PUS ÎN CÂRCĂ SĂ FACEM NOI PE POLIȚIȘTII, SĂ TRIEM OAMENII. AU VENIT FAMILII CU SOȚ VACCINAT ȘI SOȚIE NEVACCINATĂ, FIINDCĂ EA AVEA ALERGII ȘI NU SE PUTEA VACCINA. I-AM DAT AFARĂ, ALTFEL ERAM NOI CEI AMENDAȚI”, a continuat acesta.

Firmele care nu se supun regulilor vor avea de plătit amenzi usturătoare, iar în unele cazuri acestea pot fi chiar închise. „STIMAȚI CLIENȚI! CU SIGURANȚĂ AȚI AUZIT VESTEA CĂ, POTRIVIT ULTIMULUI DECRET GUVERNAMENTAL, PUTEM REDESCHIDE INTERIORUL COFETĂRIEI NOASTRE, UNDE OASPEȚII CU CARDURI DE IMUNITATE AU VOIE SĂ IA MASA. AM DECIS SĂ NU O DESCHIDEM! COFETĂRIA EGER ESTE ACEEAȘI PENTRU TOATĂ LUMEA, NOI NU FACEM DISCRIMINĂRI ÎNTRE VACCINAȚI ȘI NEVACCINAȚI, UN OASPETE ȘI UN ALT OASPETE, UN OM ȘI ALTFEL DE OM! TOȚI SUNTEM EGALI LA EGER!”, a descris o cofetărie din Ungaria pe Facebook, care a ales să nu se supună discriminării covid.