ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„După ce inițial au denunțat legătura dintre avort și vaccinurile COVID-19, episcopii americani s-au sucit, transformându-se în promotori ai vaccinării forțate cu vaccinuri pe care le numeau imorale cu nici doi ani în urmă”, scrie LifeSiteNews în deschiderea unui articol de opinie preluat de pe site-ul TheStream.Org și semnat de John Zmirak - editor principal al aceleiași publicații și autor sau co-autor a zece cărți, printre care și „The Politically Incorrect Guide to Immigration” and „The Politically Incorrect Guide to Catholicism”. Redăm pentru cititorii ActiveNews extrase largi din această Opinie:

Joshua Charles a făcut lumii și Bisericii un serviciu prin faptul că a făcut publică experiența sa de la Casa Albă în privința legăturilor dintre avort și vaccinul COVID. Dacă nu i-ați citit relatarea, vă rugăm să o faceți. Aș dori să readuc istorisirea sa în context și să explic ce putem învăța din ea - în special despre cum nu trebuie să conduci o Biserică sau să propovăduiești Evanghelia. [...]

După cum consemnează Joshua Charles, episcopii catolici din SUA au făcut ceea ce trebuia - la început. Au mărșăluit la Casa Albă și au insistat ca orice vaccin să fie dezvoltat fără a folosi linii celulare prelevate de la cadavrele bebelușilor avortați.

Imigrația mai presus de orice

Dar episcopii catolici nu au dezvoltat o relație de lucru tocmai bună cu președintele Trump. Papa Francisc îl ura în mod deschis, denunțând poziția sa moderată privind imigrația în timpul campaniei din 2016 ca fiind „necreștină”. Înainte de COVID, aproximativ 40% din fondurile USCCB (United States Conference of Catholic Bishops) proveneau din contracte federale non-profit, majoritatea pentru „procesarea” imigranților. Odată cu prăbușirea donațiilor săptămânale în timpul lockdown-ului COVID, acest număr a crescut cu siguranță.

Așadar, profitul episcopilor depindea de eșecul SUA în a-și controla granițele. De asemenea, episcopii care pierd, din cauza apostaziei, aproximativ 40% dintre catolicii născuți în țară, depindeau de imigranți pentru a umple băncile care se goleau - cel puțin pentru câțiva ani, înainte ca aceștia să părăsească și ei Biserica, pentru a fi înlocuiți de... și mai mulți imigranți. Biserica catolică americană se transformă dintr-o arcă spirituală într-o sală de așteptare în aeroport cu ușă rotativă. Și, astfel, episcopii l-au criticat pe Trump mult mai mult pentru politicile sale privind imigrația decât l-au lăudat pentru progresul (real, deși limitat) în ceea ce privește susținerea vieții.

Deci poate de aceea Casa Albă a lui Trump nu a luat prea în serios pledoariile pro-viață ale episcopilor catolici. Nu suficient de în serios pentru a-i deranja pe cei de la companiile Big Pharma, care s-au grăbit să folosească aceleași linii de celule fetale pe care le foloseau în mod obișnuit, fără să țină cont de etică.

Cât de multă tămâie ar vrea Cezar să ardem?

Disprețuiți de Casa Albă, episcopii au făcut cale întoarsă și... nimic altceva. Și aceasta a fost eroarea lor fatală - o vină și o gafă, deopotrivă. În politică, nu faci astfel de lucruri dacă vrei să fii luat în serios. Vă puteți imagina grupul de lobby al comunității LGBT formulând o cerere importantă (pentru ei) la Casa Albă a lui Biden, primind un refuz categoric și apoi ... tăcând umil? Bineînțeles că nu. Mass-media prietenoasă cu homosexualii ar fi fost plină de articole interminabile despre „homofobia” de la Casa Albă. Donatorii democrați ar fi topit telefoanele membrilor lor din Congres. Personaje dramatice ar fi organizat un „die-in” (manifestație de protest, la care participanții simulează moartea - n.n.) masiv pe peluza Casei Albe. Iar Biden ar fi cedat în decurs de o săptămână sau două.

Dar episcopii? S-au prăbușit ca un cort ieftin în timpul unei furtuni, împreună cu cea mai mare parte a mișcării pro-viață. Aceasta este o modalitate excelentă de a te asigura că nicio cerere politică pe care o faci nu va mai fi luată în serios vreodată. Acum, așa cum a subliniat Charles, episcopii s-au sucit, de fapt, transformându-se în promotori ai vaccinării forțate cu vaccinuri pe care le denunțau ca fiind imorale cu nici doi ani în urmă. [...]

Pielea în joc

[Refuzând acest vaccin imoral] ... facultățile noastre ar putea fi date în judecată, dacă studenții vor răspândi COVID la profesorii în vârstă. Iar guvernul federal plănuiește să folosească multe căi de constrângere și represalii împotriva celor nevaccinați, după cum ne lămurește Joe Biden. Vor fi reținute, oare, contractele non-profit (sufletul conferinței episcopale) de la agențiile bisericilor care refuză vaccinurile contaminate de avort?

Îngenuncherea în fața lumii

Lumea nu va ști niciodată, pentru că episcopii noștri și liderii altor biserici s-au dat peste cap promovând același vaccin pe care l-au condamnat cândva, la primul petic de piele pe care l-au avut în joc. Iar majoritatea creștinilor i-au urmat, ca porcii peste o prăpastie. Ce rușine!

Iisus ne-a promis că Lumea ne va urî, așa cum L-a urât pe El. El nu ne-a spus niciodată să câștigăm, să câștigăm cu adevărat ... disprețul Lumii.