ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul Papă Ioan Paul al II-lea, care pleda în anii 2000 pentru ca în noua Constituție a UE să se facă referire clar la rădăcinile creștine ale Europei,  anticipând parcă pericolul islamizării continentului, nu a fost niciodată ambiguu în fața manifestărilor și  sărbătorilor comunității LGBT. Nu a tăcut nici în anul 2000, când la Roma, în anul jubiliar al Bisericii Catolice, avea să se desfășoare o mare paradă a homosexualilor. Și despre care fostul Papă polonez spunea că reprezintă o „ofensă”  la adresa valorilor creștine și o insultă care impune sarcasm.

„În numele Bisericii Romei, nu pot nu să-mi exprim amărăciunea pentru afrontul față de Marele Jubileu al anului 2000 și pentru ofensa care se aduce valorilor creștine ale unui oraș atât de drag pentru inimile catolicilor din întreaga lume” , spunea Papa Ioan Paul al-II-lea pelerinilor,  într-un mesaj, la o zi după ce mii de homosexuali au mărșăluit  la marea paradă de la Roma.

Papa a reafirmat învățătura Bisericii despre homosexualitate, citând Catehismul, și a spus că Biserica Catolică nu poate rămâne tăcută despre adevăr.

„Actele homosexuale se opun legii naturii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea, de la balconul din Piața Sfântul Petru, la 10 iulie 2000. „Biserica nu poate fi redusă la tăcere, pentru că nu poate trăi fără credința sa în Dumnezeu Creatorul și nu ar ajuta să discearnă ceea ce este bun de ceea este rău”.

Un articol din New York Post de la acea vreme descria comentariul lui Ioan Paul al II-lea drept „homofobie”, autorul textului precizând că Papa era „furios” în timp ce vorbea pelerinilor împotriva celebrării homosexualității.

Reacția Papei Ioan Paul al II-lea de la evenimentul homosexualilor din Roma și exprimarea clară a învățăturii catolice în privința sexualității arată diferențele dintre pontificatul lui Karol  Wojtyła și cel al Papei Francisc, acesta din urmă fiind marcat de confuzie, ambiguitate și remarci complet nepotrivite, scrie LifeSiteNews.

Gay Pride de la Roma a fost evenimentul principal al World Pride 2000, ziarul Los Angeles Times transmițând  cum străzile Cetății Eterne erau pline de „motocicliști îmbrăcați în geci de piele”, „transsexuali pe jumătate dezbrcați" și „drag-queens rătăciți, cu peruci galbene”.

Luni la rând, Vaticanul a încercat să anuleze sărbătoarea homosexualilor, așa cum scria la acea vreme New York Times, iar ziua 10 iulie 2000 a fost momentul în care Papa Ioan Paul al-II-lea a ieșit în piață pentru a critica acțiunea comunității gay.

În 2012, la 7 ani de la moartea Papei Ioan Paul al-II-lea,  zeci  de italieni din așa numita „Militia Christi”, care au încercat să protesteze față de parada gay care urma să aibă loc la Roma, au împrăștiat manifeste pe erau tipărite cuvintele lui Karol  Wojtyła din anul 2000.