ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The New York Times a dat în judecată Departamentul de Stat pentru că ar fi întârziat să predea e-mailurile unor oficiali ai ambasadei României care au legătură cu Hunter Biden și cu fostul său celebru asociat Tony Bobulinski, informează Daily Mail.

Acțiunea, depusă luni la tribunalul federal din Manhattan, vizează e-mailuri care datează din 2015 până în 2019. The Times susține că Departamentul de Stat nu reușește să răspundă în timp util solicitării sale în temeiul Freedom of Information Act (FOIA). Când Times a întrebat când va răspunde Departamentul de Stat la cerere, ziarului i s-a spus să se aștepte la un răspuns pe 15 aprilie 2023, potrivit Politico. 

Se pare că Times caută să afle dacă personalul ambasadei a făcut favoruri speciale în favoarea unor oficiali din mediul de afaceri, inclusiv a fiului președintelui și a lui Bobulinski. Joe Biden a fost vicepreședinte în doi dintre anii acoperiți de e-mailuri, 2015-2016. 

Între timp, principalele instituții media au luat inițial în derâdere un raport al New York Post despre un laptop care ar fi aparținut lui Hunter Biden și care indica faptul că acesta i-a prezentat tatălui său directori de companii energetice ucrainene în perioada în care era vicepreședinte. 
 

Acestea au tăcut când DailyMail.com a obținut informații din laptop, dezvăluind că Hunter Biden a folosit în repetate rânduri cuvântul cu "N" în mesaje text și că ar fi putut plăti din greșeală 25.000 de dolari în plus unei prostituate dintr-un cont legat de tatăl său, caz despre care a scris ActiveNews aici.

Twitter a blocat utilizatorii să împărtășească raportul New York Post în momentul în care a fost raportat pentru prima dată, deoarece platforma de socializare l-a catalogat drept dezinformare 

Hunter Biden a fost angajat de un magnat român al imobiliarelor, condamnat ulterior pentru mită în 2016. 

Gabriel Popoviciu l-a angajat pe Hunter la începutul acelui an ca parte a unei campanii de influență pentru a-i convinge pe procurorii anticorupție să facă o înțelegere sau să renunțe la caz, și chiar l-a reprezentat în întâlniri cu oficiali americani de top - arată e-mailurile din laptopul lui Hunter.

Solicitarea vizează înregistrări care analizează "(1) posibila utilizare necorespunzătoare a resurselor guvernului federal pentru a ajuta și a promova interese de afaceri private care au legături cu oficiali guvernamentali din Statele Unite și (2) posibila eludare a Legii privind înregistrarea agenților străini (FARA) de către aceste interese de afaceri private și (3) neaplicarea FARA de către guvernul federal în legătură cu aceste interese de afaceri private". 

Emailurile de pe laptopul abandonat al lui Hunter, obținute de DailyMail.com în 2021, dezvăluie modul în care fiul lui Joe Biden și colegii săi au profitat de conexiunile lor cu guvernul SUA și au pus la cale o campanie de propagandă pentru magnatul român care a greșit. 

În conformitate cu Legea privind înregistrarea agenților străini (FARA), orice persoană care susține entități străine în fața oficialilor guvernamentali americani sau care acționează ca publicist pentru o entitate străină în SUA trebuie să se adauge la un registru public al Departamentului de Justiție. 

Cu toate acestea, o excepție se aplică în cazul avocaților care reprezintă un client într-un proces în instanță în străinătate, care nu sunt obligați să se înregistreze în conformitate cu FARA.

În e-mailuri se arată că colegii lui Hunter, partenerii din cadrul firmei de avocatură Boies Schiller Flexner, Christopher Boies și Michael Gottlieb, au încercat să stabilească întâlniri cu ambasadorul SUA în România, după ce au discutat între ei dacă acesta ar fi intervenit în cazul lui Popoviciu.

Hunter l-a adus pe Louis Freeh, fostul director al FBI, greutate politică și prieten de familie, pentru a se folosi de contactele sale din cadrul forțelor de ordine din SUA în avantajul lui Popoviciu și, ca urmare, i s-a oferit un onorariu de recomandare.