ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea lui Rindsberg, "The Grey Lady Winked", s-a constituit pe parcursul a 15 ani de cercetare și conține dezvăluiri explozive despre modul în care raportarea greșită a presei celor de la Times a modificat, de peste un secol, istoria - de la al doilea război mondial până la Rusia lui Stalin, până la Revoluția cubaneză, Vietnamul, războiul din Irak, conflictul Israel-Palestina și chiar proiectul actual din 1619.

„Am vrut să înțeleg cum funcționează într-adevăr pierderea încrederii, încălcarea normelor și crearea unor narațiuni false”, a spus Rindsberg. „Au fost încercări deliberate de a schimba istoria în moduri majore.”

Printre cele mai șocante dintre dezvăluirile făcute în carte este faptul că, în ajunul celui de-al doilea război mondial, New York Times a raportat că Polonia a invadat Germania - o narațiune care a fost creată ca parte a unui efort propagandistic nazist. Cum a ajuns propaganda nazistă pe prima pagină a New York Times? Potrivit lui Rindsberg, șeful biroului Times din Berlin în timpul celui de-al doilea război mondial, un om pe nume Guido Enderis, a fost un colaborator nazist.

The Times știa că simpatiile pro-naziste ale lui Enderis prezentau o problemă uriașă ”, a spus Rindsberg. „Dar știau, de asemenea, că stăteau pe o mină jurnalistică de aur, deoarece Enderis avea acces fără egal la surse germane. Desigur, asta s-a întâmplat pentru că naziștii l-au iubit. ”

În același timp în care Enderis raporta o linie pro-nazistă din Germania, proprietarii evrei ai Times spălau evenimentele holocaustului acasă. „O tocană de interes și ideologie toxică a condus Times să îngroape în mod deliberat știrile despre Holocaust, ceva care, după părerea mea, constituie cea mai mare crimă jurnalistică din istoria americană”, a continuat Rindsberg.

Scopul proiectului 1619 este de a schimba istoria, ceea ce explică numeroasele așa-numite erori pe care le-a făcut proiectul”, spune Rindsberg. „Nu sunt deloc erori. Distorsiunile sunt esențiale. La urma urmei, dacă doriți să schimbați istoria, trebuie literalmente să o schimbați". Potrivit lui Rindsberg, proiectul 1619 conține numeroase erori grave, precum afirmațiile false că Abraham Lincoln era rasist și că Revoluția americană s-a desfășurat pentru a păstra sclavia.
 
Sursa: Breitbart