ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un editor de top de la New York Times a instruit angajații publicației să nu investigheze originile COVID-19, au confirmat astăzi doi angajați ai Times, informează publicația Spectator World.

'La începutul anului 2020', îmi spune un angajat veteran al Times, 'i-am sugerat unui editor senior al ziarului să investigăm originile COVID-19. Mi s-a spus că este periculos să publicăm un articol despre originile coronavirusului. Exista o rezistență la publicarea oricărui lucru care ar putea sugera că [COVID-19 a fost creat de om sau că s-a scurs accidental dintr-un laborator]".

Pandemia globală se afla atunci în stadiile sale incipiente. Donald Trump candida pentru realegere și numea SARS-CoV-2 'virusul chinezesc'. Secretarul său de stat, Mike Pompeo, declarase în mai 2020 la emisiunea This Week de la ABC că a văzut dovezi 'semnificative' și 'enorme' ale faptului că virusul provenea de la Institutul de Virusologie din Wuhan. Câteva săptămâni mai târziu, Sir Richard Dearlove, fostul șef al serviciului de spionaj britanic MI6, a fost de acord: "Subscriu la teoria... că este vorba de un evadat proiectat de la Institutul Wuhan [de Virusologie]".

Cu toate acestea, Times, potrivit a două surse bine plasate, a refuzat să investigheze cea mai mare poveste a timpului nostru. În schimb, se presupune că editorii de rang înalt au suprimat eforturile de a cerceta originile virusului, iar Times a fost cel care a condus ancheta pentru a respinge orice punere la îndoială a liniei acum discreditate a OMS ca fiind conspiraționistă sau chiar "rasistă".

'A fost considerată o teorie a conspirației', confirmă al doilea angajat al Times, care ocupa o poziție de conducere la o altă secție la acea vreme și care a propus, de asemenea, o investigație. 'Era de neatins peste tot. Faptul că Trump a îmbrățișat-o, bineînțeles, a făcut-o de asemenea de nerefuzat'.

'Ideea a fost considerată periculoasă', a fost de acord prima mea sursă. Acestea sugerează că editorii de la Times nu au fost motivați de politica internă într-un an electoral, sau chiar de o ură față de Donald Trump atât de profundă încât să-i dispună să aibă încredere în OMS și în guvernul chinez în detrimentul administrației Trump.

În anii de dinaintea COVID-19, veniturile din China au fost parte integrantă a modelului de afaceri al Times. Ziarul a primit milioane de dolari de la publicațiile controlate de guvernul chinez, în special China Daily, și a publicat "advertoriale" care împingeau linia guvernului chinez. The Times nu a fost singurul care a procedat astfel - deși puține publicații din Occident au făcut totul, așa cum a făcut Times în 2012, când a lansat o ediție în limba chineză și, la scurt timp după aceea, o revistă de lux.

În noiembrie 2019, a ieșit la iveală faptul că China Daily nu a dezvăluit autorităților federale plăți de milioane de dolari către publicații americane, inclusiv către Times și Washington Post. În august 2020, Times a eliminat în tăcere advertorialele finanțate de China de pe site-ul său. Cu toate acestea, în octombrie 2020, Times a publicat un articol de opinie scris de Regina Ip, membră a Consiliului Executiv din Hong Kong, care justifica reprimarea protestelor antiguvernamentale din RAS Hong Kong.

'Disonanța este uluitoare', spune una dintre sursele mele. Nu la fel de mare, poate, ca disonanța dintre ceea ce Times a considerat că este potrivit să tipărească în 2020, ceea ce consideră acum că este potrivit să tipărească - și ceea ce preferă acum să uite în mod oficial.