ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mulțime din New York și-a exprimat marți solidaritatea cu canadienii, opunându-se declanșării de către premierul Justin Trudeau a Stării de urgență, scrie LifeSiteNews.

Protestatarii s-au adunat în fața consulatului canadian din New York pentru a-și exprima opoziția față de represiunea "tiranică" a lui Trudeau împotriva Convoiului Libertății prin adoptarea de noi puteri de urgență.

Imaginile filmate de un jurnalist independent de la Leeroypress arată protestatarii fluturând steaguri canadiene și americane, mulți dintre ei scandând "Nu ne vom supune" și "Închideți-l".

O altă înregistrare video realizată de Leeroypress arată cum un protestatar îi transmite un "mesaj" lui Trudeau.

"Ascultă, nu ești stăpânul canadienilor. Nu ai dreptul să faci asta. Încălcați drepturile omului. Preiei mijloacele de trai ale oamenilor", a spus protestatarul. "Este timpul să vă opriți. Canadienii trebuie să continue să se ridice naibii în picioare. Când spunem nu, jocul se oprește. Puterea este în oameni. Nu există niciun om care să aibă putere asupra noastră, pentru că puterea noastră nu vine de la ei, ci de la Dumnezeu".

Protestul a avut loc la numai o zi după ce Trudeau a luat luni măsura fără precedent de a promulga Legea privind situațiile de urgență, pentru prima dată în istorie, despre care a susținut că este necesară pentru a face față camionagiilor.

Noile puteri ale lui Trudeau permit guvernului să înghețe conturile bancare ale oricărei persoane asociate cu convoiul - fără un ordin judecătoresc.

Sprijinul americanilor pentru camionagii pare să fie puternic. Un nou sondaj de opinie arată că majoritatea americanilor îi susțin pe camionagii canadieni.
VIDEO: