ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat vineri stare de urgență,  în speranța că aceasta va duce la creșterea ratei de vaccinare împotriva poliomelitei, după ce virusul a fost detectat în mai multe probe de apă, relatează Reuters.

Ordinul executiv al lui Hochul a fost emis după ce luna trecută a fost descoperit virusul în probele de apă din comitatul Nassau din Long Island, care se învecinează cu cartierul Queens din New York City. La începutul acestui an, virusul a fost descoperit în probele din comitatele Rockland, Orange și Sullivan, toate aflate la nord de oraș.

Starea de urgență va rămâne în vigoare până pe 9 octombrie. Oficialii din domeniul sănătății au stabilit că obiectivul stării de urgență va fi ca, până la termenul limită, 90% dintre locuitori să fie vaccinați.