ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul New York va începe să urmărească amprenta de carbon a consumului de alimente în gospodării și să limiteze cantitatea de carne roșie care poate fi servită în instituțiile publice, ca parte a unei inițiative ample de reducere cu 33% a emisiilor de carbon provenite din alimente până în 2030, relatează The Defender.

Primarul Eric Adams și reprezentanți ai Biroului pentru politici alimentare al primarului și ai Biroului primarului pentru justiție climatică și de mediu au anunțat noile programe luna trecută la un centru culinar din Brooklyn, administrat de NYC Health + Hospitals, sistemul public de sănătate al orașului, chiar înainte de Ziua Pământului.

În cadrul evenimentului, Biroul primarului pentru climă și justiție de mediu a prezentat un nou grafic care va fi inclus în inventarul anual al gazelor cu efect de seră al orașului, care urmărește în mod public amprenta de carbon creată de consumul de alimente în gospodării, a relatat Gothamist.

Orașul a produs deja date privind emisiile provenite din consumul de energie, transport și deșeuri ca parte a inventarului anual. Însă adăugarea datelor privind consumul de alimente în gospodării face parte dintr-un parteneriat pe care Londra și New York l-au lansat împreună cu American Express, C40 Cities și EcoData lab, a anunțat comisarul Rohit Aggarwala de la Departamentul pentru Protecția Mediului din New York, în cadrul evenimentului.

Aggarwala - care a fondat Sidewalk Labs, filiala Google pentru orașe inteligente - a sărbătorit extinderea colectării de date, considerând că aceasta forjează "un nou standard pentru ceea ce trebuie să facă orașele" și o nouă modalitate de a elabora politici.

El a spus că inventarul va măsura, de asemenea, poluarea cu gaze cu efect de seră din producția și consumul altor bunuri de consum, cum ar fi îmbrăcămintea, indiferent dacă aceste articole sunt sau nu fabricate în New York. De asemenea, va urmări emisiile legate de servicii precum transportul aerian și asistența medicală.

Dar prezentarea lui Adams la eveniment s-a concentrat pe consumul de alimente, în special pe carne și lactate.

"Alimentele sunt a treia cea mai mare sursă de emisii a orașelor, imediat după clădiri și transporturi", a spus Adams. "Dar nu toate alimentele sunt create la fel. Marea majoritate a alimentelor care contribuie la criza noastră de emisii se află în carne și produse lactate."

El a adăugat:

"Este ușor să vorbim despre emisiile care provin de la clădiri și despre impactul acestora asupra mediului nostru, dar acum trebuie să vorbim despre carnea de vită. Și nu știu dacă oamenii sunt pregătiți pentru această conversație."

"Știm deja că o dietă bazată pe plante este mai bună pentru sănătatea fizică și mentală, iar eu sunt dovada vie a acestui lucru. Dar realitatea este că, datorită acestui nou inventar, aflăm că este mai bună pentru planetă”, a susținut primarul vegan.