ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte de startul campaniei electorale, actualul primar general Nicușor Dan a împânzit Capitala cu afișe în care le spune bucureștenilor "Mulțumesc!" Toate panourile cu acest mesaj aparțin unei singure companii, controlată de șeful său de campanie, cu vechi legături rusești, scrie Newsweek.

Nicușor Dan și-a lansat, în urmă cu trei săptămâni, o puternică campanie publicitară în București. Campania este derulată însă doar pe panourile stradale ale firmei de panotaj Getica OOH SRL.

Spasibo, Matei Păun! Nicușor Dan, publicitate electorală de 200.000 euro de la un afacerist pro-rus

Firma este deținută de o companie dintr-un paradis fiscal, situat la câteva ore de zbor de România. Ai cărei reprezentanți și beneficiari reali au, de peste 15 ani, legături de afaceri directe cu afaceristul Matei Păun și oamenii săi de încredere.

Directorii acestei companii l-au mai sponsorizat, în trecut, pe Nicușor Dan. Matematic, nu cu ustoroi.

Matei Păun deține o serie de alte companii dintre care una, BAC Financial Advisory SRL, s-a dezvoltat pe piețe controlate de Kremlin și în relații contractuale cu instituții financiare din Rusia.

Partenerii săi au cumpărat pachetul de acțiuni al firmei de panotaj de la un consorțiu condus de banca rusească de stat VTB și grupul financiar rusesc Alpha Capital Partners. Cele două se află acum sub sancțiuni occidentale pentru finanțarea agresiunii din Ucraina.

Mai mult, BAC Financial Advisory a finanțat și structurat această achiziție.

 
Echipa de campanie a lui Nicușor Dan a refuzat să răspundă acuzațiilor Newsweek. Vedeți AICI mai multe despre campania publicitară de sute de mii de euro.