ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Ucraina, a precizat marți Casa Albă, după ce în ziua precedentă președintele francez Emmanuel Macron a sugerat o posibilă desfășurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia, relataeză Agerpres.

"Președintele (american Joe) Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldați să lupte în Ucraina", a declarat, potrivit Reuters și AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Națională al SUA, Adrienne Watson, după ce Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu o delegație a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei.
 
La finalul unei conferințe internaționale de susținere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de șefi de stat și de guvern, președintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a explicat el, în timp ce trupele ruse înaintează în estul Ucrainei, "trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câștige acest război".
 
Deși SUA nu sunt de acord cu trimiterea de trupe, Joe Biden consideră că "drumul către victorie" al Ucrainei trece totuși prin noul pachet de asistență financiară de 61,4 miliarde de dolari destinat acesteia și pentru care el a cerut aprobarea Congresului, dar care este în continuare blocat de republicani în Camera Reprezentanților, după ce a fost aprobat de Senatul majoritar democrat, a mai spus purtătoarea de cuvânt de la Washington.