ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kelemen Hunor, liderul partidului, consideră că în orice alt stat democratic un ministru care ar fi minimalizat noțiunea de drepturi ale omului ar fi plecat de mult acasă.

Deși remarca Ralucăi Prună nu e nouă, interviul președintelui UDMR dat azi Agerpres denotă o posibilă repoziționare a partidului față de Guvernul tehnocrat.
 
”Un ministru, indiferent despre ce portofoliu este vorba, de fapt un om politic într-un stat de drept, într-o democrație parlamentară-iar dacă este vorba de ministrul Justiției, atunci lucrurile devin și mai grave-nu poate spune că discuțiile despre drepturile omului sunt un lux” sublinia Kelemen Hunor. ”Nu se poate accepta. Totuși, în decembrie 1989, la Revoluție, au murit oameni mulți pentru că au luptat să avem libertățile, așa cum sunt în toate țările democratice, drepturile omului să fie respectate și vine un ministru al Justiției și spune că este un lux să discuți despre drepturile omului. Este inacceptabil. În orice stat, acel ministru a doua zi ar fi plecat din funcție. (..) Fiindcă de aici până la a nega drepturile omului și până la a merge spre un regim în care drepturile omului nu mai contează-nu numai că discuția despre aceste drepturi este un lux, dar nici nu mai contează în practică juridică-este doar un singur pas. Și doamna Prună, cu mare viteză, se duce către această direcție”.

La sfârșitul lunii trecute liderul PSD, Liviu Dragnea, avea o întâlnire cu Premierul Dacian Cioloș căruia îi cerea să demită doi miniștri: pe ministrul agriculturii Achim Irimescu și pe ministreasa justiției Raluca Prună. O sugestie primită atunci cu răceală de Cioloș. "În ceea ce o privește pe doamna Raluca Prună, nu m-am gândit la o remaniere niciodată. Din punctul meu de vedere, dansa își face treaba foarte bine și eu o susțin", spunea pe 5 iulie Dacian Cioloș, la TVR.