ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul democrat Mike Quigley, care este unul dintre cei șase parlamentari care i-au cerut președintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială, a declarat pentru CNN că bănuiește că mai mulți dintre colegii săi i se vor alătura în cursul săptămânii viitoare, notează Știripesurse.

Democratul din Illinois i-a spus lui Anderson Cooper de la CNN că a vorbit luni seară cu "destul de mulți" dintre colegii săi care au aceeași părere despre Biden.

"Ei vor trebui să se împace cu asta pe cont propriu și știu că este o alegere dificilă. Bănuiesc că săptămâna aceasta veți auzi de la un număr destul de mare de persoane, indiferent de acest lucru", a adăugat el.

Quigley a declarat că decizia sa de a ieși a fost concentrată pe "spectrul" unei a doua președinții a lui Donald Trump.

A fost o noapte oribilă

"Mi s-a spus că a fost o noapte proastă și că totul este bine. Nu. Este o noapte oribilă și nimic nu este bun", a spus el despre consecințele prestației slabe a lui Biden la dezbatere.

"Sondajele se îndreaptă în grabă exact în direcția greșită. Un candidat solid ar avea dificultăți în a schimba situația. Avem donatori care se retrag într-un moment absolut critic", a declarat Quigley, adăugând că este îngrijorat de un "val roșu" care va afecta cursele pentru Camera Reprezentanților și Senat.

În urma întoarcerii lor la Washington, DC, după o scurtă pauză, legislatorii democrați încearcă să adopte o poziție cu privire la modul în care partidul lor ar trebui să meargă mai departe după prestația slabă a președintelui Joe Biden la o dezbatere luna trecută.

Iată ce au avut de spus luni unii dintre acești parlamentari:

Senatorul Chris Murphy, un democrat din Connecticut, a declarat că apariția lui Biden în emisiunea "Morning Joe" de luni a fost un "pas în direcția cea bună" pentru a restabili încrederea publicului, adăugând: "Cred că ar trebui să facă mai multe astfel de lucruri. Dacă face asta și poate dovedi poporului american că este același Joe Biden, cred că poate câștiga".

Senatorul democrat Tim Kaine din Virginia, care candidează pentru realegere, a declarat, în timpul campaniei electorale "în toată Virginia săptămâna trecută, că o mulțime de oameni au întrebări. Le-am spus, uite, este bine să ai întrebări, dar Joe Biden face un lucru patriotic. Asta este ceea ce va face. El va trebui să ia această decizie, dar o va lua".

Senatorul de Michigan Gary Peters, care prezidează Comitetul democrat de campanie senatorială, a declarat că, în ciuda consecințelor prestației lui Biden la dezbatere, este "încă foarte optimist în ceea ce privește cursele noastre pentru Senat" și a adăugat că îl susține pe Biden să rămână în cursă.

Patty Murray, președintele pro tempore al Senatului, a afirmat într-o declarație că Biden "trebuie să facă mai mult pentru a demonstra" că îl poate învinge pe Donald Trump și "trebuie să ia serios în considerare cea mai bună modalitate de a-și păstra moștenirea incredibilă și de a o asigura pentru viitor".

Reprezentantul democrat Scott Peters din California a declarat că nu a fost convins de șansele de realegere ale lui Biden, și nici unii dintre colegii săi: "Toată lumea este foarte descurajată", a spus el, adăugând că "pentru mine, asta înseamnă că trebuie să faci ceva diferit", deși nu i-a cerut lui Biden să se retragă.