ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Schitul Românesc Prodromu, care găzduiește icoana minunată a Maicii Domnului - Prodromița (foto dreapta de la Patriarhie), confirmă relatarea ActiveNews privind non-existența unui focar de Covid în Sfântul Muntele Athos și dezminte oficial știrile false colportate în țară de media semi-guvernamentală.

Se dorește rostogolirea unei minciuni ca să se sperie pelerinii și totodată să se creeze premisele unei tentative de vaccinare a monahilor, ne-au transmis mai mulți monahi, pentru știrea noastră exclusivă în media din România: La Sf. Munte Athos NU SUNT bolnavi de Covid peste 1000 de călugări. NU ESTE CUNOSCUT NICI MĂCAR UN SINGUR CAZ. Dezmințire după o ȘTIRE FALSĂ care circulă pe canalele anti-creștine. FAKE NEWS marca Digi 24 și G4 media

Arhimandritul Atanasie Prodromitul confirmă această aserțiune și certifică: „Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că nimeni nu este bolnav de Covid-19”, a transmis starețul așezământului monahal, într-un document oficial, parvenit redacției și publicat și de Basilica.ro.

Redăm transcrierea integrală a documentului, publicat mai jos și în facsimil:

DEZMINȚIRE

Ca drept răspuns față de materialul apărut în data de 15 septembrie 2021, la televiziunea Digi TV, intitulat „Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstiri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit” facem următoarele precizări.

Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine dar și de presa de larg consum.

Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de la un altul de limbă engleză. Toți monahii români cu care ne-am consultat dar și cei de alte naționalități au afirmat că NIMENI nu este bolnav de covid 19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat.

În același timp se vorbește despre un număr de 1000 de monahi infectați dar nici de departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi necredibil. Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare.

Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor!

Stareț,

Arhim. Atanasie Prodromitul

16.09.2021”

DOCUMENT: