ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici un român nu a mai cerut să se vaccineze cu prima doză de AstraZeneca, în ultimele 24 de ore, anunță CNCAV, potrivit Știri pe Surse.

Puțin peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. România are 5.307.130 de persoane vaccinate, din care 5.192.101 cu schema completă, anunță responsabilii cu vaccinarea, susțin autoritățile.

Conform acestora, în ultimele 24 de ore, 4.126 de români au făcut vaccinul Johnson&Johnson, 2.323 prima doză de Pfizer-BioNTech, respectiv 2.388 a doua doză de Pfize- BioNTech, 65 prima doză de ModeRNA și 91 doza a doua, nici un român nu s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, însă 35 de oameni au făcut rapelul cu acest ser.

În ultimele 24 de ore ar fi fost doar 6 reacții adverse la vaccinare.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.061 de reacții comune și minore și 64 de reacții adverse aflate în curs de investigare, mai susțin autoritățile.
 
Acestea sunt cifrele date de responsabilii cu vaccinarea, dar trebuie menționat că nu toate reacțiile adverse ale serurilor experimentale Covid sunt considerate și raportate ca atare, unele fiind mușamalizate - cum s-a întâmplat în cazul studentului Bogdan Berki de la Cluj-Napoca, decedat la câteva zile după vaccinarea cu serul Pfizer, despre care s-a spus că ar fi murit din cauza unei obezități inexistente sau a unei „intoxicații cu monoxid de carbon” care nu a afectat pe nimeni altcineva din încăperea unde a murit el. 
 
Numeroși români au decedat în ultima perioadă în urma unor AVC-uri sau atacuri de cord, reacții adverse deja cunoscute la serurile experimentale Covid, fără a fi investigată moartea lor.