ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii americani nu au emis nicio declarație despre incidentul din Iran în care a fost implicat elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi. SUA „dorește să dea dovadă de reținere” în privința lui Raisi, a fost explicația oficialilor citați de Al Jazeera, notează Mediafax.

Americanii nu au emis încă nicio poziție oficială legată de posibila moarte a președintelului și a ministrului de externe din Iran.

Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la incident și a primit în permanență informări actualizate. Și alți înalți oficiali americani au fost ținuți la curent cu aceste evoluții. Ei au spus că nu pot comenta speculații și au militat pentru „reținere”.

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a fost implicat duminică într-un incident în apropierea orașului Verzegan, lângă granița cu Azerbaidjan. La bord se afla și ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian. Echipele de salvare au detectat aparatul și au ajuns în zona prăbușirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat și împădurit, iar zona este acoperită de ceață.

Numeroși lideri din întreaga lume au urmărit incidentul. Unii au trimis mesaje, iar alții au oferit ajutor autorităților iraniene.