ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apele cristaline, culmile muntilor, ruinele vechilor imperii, saturile idilice si orasele cosmopolite, toate aceste ingrediente isi gasesc locul sub un singur nume: Turcia. Sub multiplele fatete, este o tara unica, continuand sa atraga din ce in ce mai multi vizitatori, de la an la an. Care sunt motivele pentru care atatea persoane aleg sa isi faca o rezervare last minute Turcia?

Numarandu-se printre cele mai cautate destinatii din intreaga lume, Turcia ar trebui sa fie pe lista oricarui pasionat de turism, si nu numai. In aceasta tara, istoria, cultura si frumusetile naturale se impletesc intr-un mod cu adevarat unic, dand nastere unui spatiu care merita vizitat cel putin o data-n viata!

Chiar daca sezonul turistic variaza intre lunile mai si octombrie, cand temperaturile sunt printre cele mai placute, vei descoperi ca exista oferte de last minute Turcia pe tot parcursul anului. Care sunt cele mai cunoscute atractii ale acestei tari, vizitata de milioane de turisti? Iata doar cateva dintre principalele motive pentru care persoanele opteaza pentru o oferta last minute in Turcia!

Mancare delicioasa

Fiecare regiune din Turcia are propria cultura gastronomica, ce include ingrediente distincte si retete unice. Prin urmare, bucataria turceasca inseamna mult mai mult decat kebab si baklava, pe lista preparatelor existand atat mancaruri pe baza de peste, mic-dejunuri gustoase, feluri vegetariene si un univers intreg al dulciurilor. Daca esti un gurmand, trebuie sa gusti si tu cel putin o data-n viata din aceste preparate delicioase!

Plaje de o frumusete rapitoare

Bodrum, Antalya, Izmir si Fethiye se numara printre statiunile cu cele mai frumoase plaje din Turcia, beneficiind de un spectru ce include orice, de la mini-golfuri ascunse pana la petreceri pe plaja. Exista o multitudine de locuri in care te poti bucura de soarele puternic si de apele calde, de pe coasta Marii Egee pana la Mediterana.

Faimoasele bai turcesti

Experienta hamam a devenit sinonima cu numele Turciei, fiind printre cele mai apreciate activitati turistice. De altfel, atunci cand esti imbaiat intr-un nor de clabuci, iar apoi esti masat viguros, vei uita de toate problemele si te vei relaxa la superlativ! Profita de ofertele last minute Turcia si vino sa te destinzi intr-una din statiunile dedicate relaxarii!

Situri arheologice

Pe aceste stravechi pamanturi s-au perindat multe imperii si civilizatii, care au lasat in urma un numar impresionant de relicve. De la palatele si moscheile Istanbulului, pana la ruinele Efesului sau orasele de sub pamant ale Cappadociei, Turcia este un paradis pentru arheologi si iubitori de istorie deopotriva. Descopera ruinele orasului medieval armenian Ani, mormantul regilor antici de la Muntele Nemrut si nu uita de ruinele orasului Troia, crezut pierdut pentru milenii intregi!

Muzee unice

Desigur ca, fiind atat de incarcata de istorie, Turcia detine o multitudine de muzee fantastice, precum Zeugma, cel mai mare muzeu al mozaicului, sau palatele din Istanbul, vizitate anual de mii de entuziasti!

Shopping la superlativ

Intre pauzele de relaxare si distractie, multi turisti aleg sa participe la o sesiune de shopping. De la mall-urile uriase pana la bazarele intesate cu fel si fel de marfuri, exista ceva pentru oricine in materie de comert! De altfel, vei putea sa-ti exersezi abilitatile de negociere, pentru a te asigura ca toti cei de acasa vor avea parte de un suvenir pe cinste!

Asadar, profita de ofertele last minute Turcia si vino sa descoperi un paradis veritabil, presarat cu minunatii naturale, cu statiuni moderne si zeci de atractii turistice, iubite de toata lumea!