ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne, la doar șase zile de la numire, ca urmare a modului în care au acționat subordonații lui în cazul tragediei de la Caracal. Este cel mai scurt mandat la Interne de după '89. Demisia lui Nicolae Moga a avut loc înaintea ședinței CSAT în care ar urma să fie discutat raportul MAI cu privire la modul în care polițiștii au acționat în cazul celor două fete ucise la Caracal.

„În urma unei discuții cu doamna Dăncilă, am decis să mă retrag din funcție. Am luat hotărârea pentru a salva o parte din prestigiul instituției în urma activității deficitare a unor angajați. Retragerea mea trebuie să fie văzută ca nou început pentru minister. În cele șase zile am dispus toate controalele pentru găsirea vinovaților, toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onesti că vor reuși sa duca la bun sfârșit munca inceputa impreună. Îi multumesc doameni premier pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente sa nu ai fie posibile in viitor”, a declarat Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Interne, la MAI.
 
Anunțul făcut de ministrul de Interne l-a uimit pe Alexandru Cumpănașu, care susține, într-o postare pe Facebook. că stabilise o întâlnire cu Moga la sediul ministerului, pentru ca la scurt timp, în timp ce se afla în biroul acestuia, să afle că șeful MAI a demisionat.

”După ce vorbește cu mine la telefon și ma anunța în prezența Premierului că ajunge în 20 de minute la minister, ministrul de interne anunță de la Guvern că-și dă demisia in timp ce eu ma aflam in biroul lui pt a-i preda solicitarile privind clanurile interlope din judete!!!!!. VOI MAI INTELEGETI CEVA???? CE DRACU SE INTAMPLA IN TARA ASTA????”, a scris Cumpănașu.