ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probleme cu șobolanii în școlile din București - Primăria nu a inclus unitățile școlare în planul de deratizare, avertizează jurnalistul Florin Pușcaș pe ȘtiripeSurse.

Pe data de 19 mai 2021, cu o întârziere de câteva luni, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție. Decizia ar mai fi întârziat, din dorința noii administrații de a „omorî” companiile municipale, însă problema șobolanilor, a tânțarilor și a căpușelor devenise deja evidentă. De dezinsecție și deratizare se ocupă compania municipală Eco Igienizare, care lucrează la tarife sub prețul pieței și care a obținut profit în anii precedenți. În primele luni ale anului, compania nu a fost finanțată de autoritatea locală, angajații nefiind plătiți. S-au ratat astfel prima deratizare a anului și prima dezinsecție, esențială, împotriva larvelor.

Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare în 2021, spre deosebire de programul din 2020, omite mai multe categorii de obiective, printre care și „clădiri aparținând instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB - subsol”. La această categorie se încadrează și unitățile de învățământ, mai informează ȘtiripeSurse. Alte categorii eliminate din planul unitar de acțiune pentru deratizare sunt piețele și târgurile agroalimentare, dar și locurile de agrement și terenurile de sport.

Potrivit unor surse din cadrul administrației locale, mai multe unități școlare au raportat prezența șobolanilor în clădiri cu săli de clase și în sălile de sport. Integral la sursa.