ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, anunță că Piața Constituției va fi blocată și marți, deși luni nu s-au strâns protestatari la manifestație, potrivit Știripesurse.

Într-o intervenție televizată, primarul capitalei, Nicușor Dan, a spus luni seară că Piața Constituției va fi blocată și marți, pentru că organizatorul nu dorește să renunțe la a treia zi de protest, deși s-au purtat discuții neoficiale cu acesta pentru a-l convinge să renunțe la acțiune, având în vedere că nu a strâns protestatarii la care se aștepta.

„Au fost vreo patru-cinci solicitări de proteste pe care noi le-am respins pentru că nu aveau elementele legale. Apoi a fost solicitarea de protest a sindicatului transportatorilor. Au spus: 'Vrem să aducem 15.000 de mașini și să blocăm Piața Victoriei și toate arterele care dau în asta', ceea ce ar fi ilegal și ar fi paralizat orașul. Și apoi a venit această solicitare de la un cetățean. În sfârșit avea elementele legale. El a spus că aduce o sută de tractoare, o sută de așa numite cap tractor. A vrut inițial Piața Victoriei. L-am convins în urma discuțiilor din comisie pe Piața Constituției. Nu afecta traficul, chiar dacă erau toate utilajele acestea și 5.000 de oameni. Numai că iată că nu a strâns protestatarii la care se aștepta. Am avut neoficial încercări să îl convingem pentru ziua de mâine, dar nu... Deci, mâine o să avem aceeași imagine. (...) Mâine vom avea aceeași imagine: o piață blocată, conform protocolului, până după-amiază", a declarat primarul Capitalei luni seară, la Digi24.