ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actualul președinte al USR, Elena Lasconi, i-a spus primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, că ar fi potrivit să candideze la alegerile prezidențiale, înainte ca ea însăși să-și asume această candidatură din partea USR. 

Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan, sâmbătă, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, însă acesta a exclus orice posibilitate de a candida în acest an. Ba chiar, primarul general afirmă că, de principiu, intenționează să candideze tot la Primăria Capitalei și în 2028, scrie Știripesurse.

Nicușor Dan a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, despre posibilitatea unei candidaturi în alegerile prezidențiale de la finalul acestui an și a exclus posibilitatea.

”Nicidecum (...) În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureștiului și asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al afirmat: ”Să reflectezi e una, să acționezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureștiului și asta e toată preocuparea mea”.

El a precizat că are discuții private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: ”Privat există multe discuții. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-și anunța candidatura la președinție, a zis că aș fi potrivit să fac asta”.

Vrea al treilea mandat de primar

Întrebat dacă există cea mai mică șansă să candideze la prezidențialele din acest an, primarul general a afirmat:
 
„Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus.  De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (...) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an va avea loc în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în 8 decembrie. Între ele vor avea loc alegerile parlamentare.

Elena Lasconi a anunțat că va candida din partea USR.