Nicușor Dan a fost uitat de liderii USR – PLUS. Gestul făcut de fostul președinte și fondator al „Uniunii Salvați România”, care s-a reînscris în această formațiune pentru a o ajuta să intre în legalitate la BEC și să poată participa la alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai, este istorie pentru Dan Barna și Dacian Cioloș, anunță b1.ro.

USR și PLUS au decis să nu-l susțină pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, ci să meargă la alegerile locale din București cu un candidat comun, ales între Vlad Voiculescu și Roxana Wring.
 
„Obiectivul acestei alianțe este ca într-un an și jumătate să dea președintele României, primarul Bucureștiului și primul ministru.”,a  anunțat Dan Barna încă de vineri.

Nicușor  Dan s-a reînscris în USR pentru a putea ajuta la înregistrarea oficială a Alianței 2020 USR PLUS la Biroul Electoral Central (BEC), cu doar o lună înainte de alegeri.

„Am găsit, împreună cu echipă juridică (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urmă semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă”, scria Nicușor Dan pe pagina lui de Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews