ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Argumentele lui Nicușor Dan la frigul din apartamentele bucureștenilor întrec în cinism o mai veche ironie a unui fost premier, care lua peste picior sinistrații inundațiilor, întrebându-i dacă nu vor să li se facă un hotel.
 
Primarul Capitalei a reușit să dea foc internetului după ce a declarat că frigul din case va continua în această iarnă, arătându-se mirat de nemulțumirile bucureștenilor, în condițiile în care, spune el, 19 grade sunt o normalitate în Europa. Nicușor a dat de înțeles că, poate, iarna viitoare, în case va fi mai cald, sau chiar peste doi ani.
 
”Cu cât e presiunea mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie e mai mare, pentru că e o presiune pe o rețea care este ciur. Dacă apare o avarie, o să ai 5-10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, o zi și jumătate, două. Și atunci, într-o zi foarte friguroasă cum este cea de azi, nu îți permiți acest risc. Și atunci, mai bine dai mai puțin, ca să nu ai riscul să produci o avarie. (…) Între 15-20% din blocuri (au furnizare sub parametri, n.r.). (…) Am fi avut două alternative. Unu: să dăm la foarte mulți 22 de grade, cu riscul să apară o avarie și unii să aibă 10 grade sau să dăm unei părți din București 19 grade”, a spus Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

După declarația halucinantă a lui Nicușor, care trimite cu gândul la o „recomandare” din epoca ceaușistă ”dacă le e frig, să-și mai pună o haină pe ei”, au început să curgă comentariile pe pagina de Facebook a Primarului Capitalei. Unele de bine, de încurajare pentru bietul primar care nu poate repara ce nu au făcut predecesorii, altele „numai de bine”.

”Am înghețat, efectiv. Nici nu mai contează acum facturile, oricum sunt supraîncărcate cu pierderi și aranjamente locale. Contează că am răcit, că în plină iarnă și pandemie trebuie să merg la medic, pe banii, timpul și asumarea noastră. Asta nu a fost prima ta prioritate, la cât de inteligent ești și cu câtă speranță ai fost votat era imposibil să fi avut asta prioritate și să nu îți iasă. Teoretic am primit multe promisiuni, practic nimic!”, a spus un internaut.

„De pe vremea lui alt Nicu nu am mai făcut atâta frig și dușuri reci”, a scris un altul.