ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe măsură ce alegerile parlamentare din 4 iulie se apropie, dreapta britanică se confruntă cu un progres în sondaje, apropiindu-se – sau chiar depășind – de Partidul Conservator, aflat la guvernare, scrie Le Figaro citat de site-ul lui mariustuca.ro.
 

Liderul partidului britanic de dreapta Reform UK, Nigel Farage , a susținut că Occidentul a „provocat” războiul din Ucraina prin „extinderea spre est a NATO și a Uniunii Europene” , care a atras critici puternice pe 22 iunie.

Acest fost europarlamentar, care a jucat un rol major în campania pentru Brexit în 2016, a susținut vineri seară la BBC că, încă din 2014, a spus Parlamentului European că va avea loc un război în Ucraina.

Revoluție a dreptei britanice în sondaje

Pe măsură ce alegerile legislative din 4 iulie se apropie, partidul său se confruntă cu un progres în sondaje, apropiindu-se – sau chiar depășind –  partidul conservator la putere. „Mi s-a părut evident că expansiunea spre est a NATO și a Uniunii Europene a dat (președintelui rus Vladimir Putin) un motiv să spună poporului său rus: „Vin din nou după noi” și să meargă la război”, a declarat el.

Nigel Farage a spus că a făcut comentarii similare „din anii 1990, de la căderea Zidului Berlinului” în 1989.

„Stai puțin, noi am provocat acest război ”, a spus el apoi. „Bineînțeles că este vina lui (a lui Vladimir Putin) – dar el a folosit ca scuză ceea ce am făcut noi”, a adăugat șeful Reform UK, care este candidat pentru alegerile legislative într-o circumscripție din sud-vestul Angliei. Întrebat despre vechile declarații, Nigel Farage a spus că nu-l place pe Vladimir Putin „ca persoană” , ci „l-a admirat ca operator politic”.

„Farage repetă justificarea disprețuitoare a lui Putin pentru invazia brutală a Ucrainei ”, a răspuns ministrul de interne James Cleverly despre X.

John Healy, responsabil cu problemele de apărare în cadrul Partidului Laburist, a declarat că Nigel Farage „prefer să lingă cizmele lui Vladimir Putin decât să apere. poporul ucrainean” . 

„Churchill se va întoarce în mormântul lui ”, a reacționat fostul ministru al Apărării Tobias Ellwood în Daily Telegraph, conform site-ului citat.