ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nigel Farage, liderul partidului de dreapta Reform UK, a câștigat vineri un loc în Parlamentul britanic, pentru prima dată, în orașul englezesc Clacton, informează Reuters, potrivit Știripesurse.

Farage, cunoscut pentru campania sa anti-imigrație și pro-Brexit, l-a învins confortabil pe candidatul conservator Giles Watling, care deținuse anterior mandatul.

„Planul meu este să construiesc o mișcare națională de masă”, a spus el.

El a adăugat: ”Acesta este doar primul pas al unui lucru care vă va uimi pe toți.”
 

A avut 7 încercări nereușite

Intrarea lui surprinzătoare la alegeri în urmă cu o lună, după ce a exclus inițial să se prezinte, a stimulat sprijinul pentru Reform UK în întreaga țară. Acest lucru l-a ajutat să distrugă speranțele lui Sunak de a reduce decalajul față de Partidul Laburist de centru-stânga, care este pe cale să obțină o victorie uriașă.

După șapte încercări nereușite de a câștiga un loc în Parlament, victoria de vineri îl plasează în sfârșit pe Farage, în vârstă de 60 de ani, într-o instituție politică împotriva căreia și-a petrecut zeci de ani militând și își va testa capacitatea de a-și îndeplini promisiunile făcute alegătorilor.

Potrivit exit poll-ului, Reform UK va câștiga 13 locuri - o mică parte din cele 650 de locuri, dar care Farage speră să-i ofere o platformă pentru a-i uzurpa pe conservatori și a deveni principala opoziție de centru-dreapta a Laburiștilor.
 
Marea Britanie a virat joi spre centru-stânga: laburiștii au câștigat joi o victorie zdrobitoare la alegerile legislative, punând capăt celor 14 ani de putere conservatoare și deschizând ușile din Downing Street 10 liderului lor, Keir Starmer.