ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Centrală a Nigeriei a anunțat săptămâna aceasta că va plafona sumele zilnice și săptămânale de retragere bancară "în conformitate cu" politica sa "fără numerar", potrivit Life Site News.

Banca Centrală a Nigeriei (CBN) a anunțat marți că limitează retragerile zilnice de la bancomate la 20.000 de naira (45 de dolari) pentru a încuraja opțiunile bancare digitale.

CBN a ordonat tuturor băncilor cu bani de depozit să limiteze retragerile zilnice și săptămânale de la ATM, precum și retragerile săptămânale de numerar de la ghișeu "în conformitate cu politica "Cashless" a CBN", potrivit comunicatului de presă de marți.

Retragerile săptămânale de numerar de la ghișeu sunt acum limitate la 100.000 naira (225 de dolari) pentru persoane fizice și la 500.000 naira (1.124 de dolari) pentru corporații, cu noi taxe de procesare de 5 la sută și, respectiv, 10 la sută pentru retragerile excesive.

Retragerea de numerar de la bancomat este, de asemenea, limitată acum la 100.000 naira (225 de dolari) pe săptămână.

"Clienții ar trebui să fie încurajați să utilizeze canale alternative (internet banking, aplicații de mobile banking, USSD, carduri, POS, eNaira etc.) pentru a-și efectua tranzacțiile bancare", a declarat banca centrală.